25 Eyl
2008

– Bu yazımızda Bridgestone markasının son dönemlerde duyurduğu yeniliklerden bahsetmek istiyorum. Mesajımızın içeriğinde, “yenilenen Bridgestone Türkiye web sitesi, Türkiye yollarına özel ürettiği otobüs lastiği ve Formula 1 tarihinin ilk gece yarışına ürettiği işaretli özel lastikler” haberlerini bulacaksınız.

Bridgestone Web Sitesi

Ana sitesi 4 farklı ana başlık altında toplanmış. Sosyal Sorumluluk, Bayi Bulucu, Ürünler ve tabiyki Formula 1.

– Ürünler başlığı altında;
* Otomobil Lastikleri
* Kış Lastikleri
* 4×4 Lastikleri
* Hafif Ticari Araç Lastikleri
* Otobüs Kamyon Lastikleri
* Motosiklet Lastikleri
ana başlıkları yer almakta. Burada önemli olan ise eredeyse en ince detayına kadar hem teknik hemde kullanım detayları sunması. Kullanıcısı ve potansiyel alıcısı daha ne isterki.

– Ayrıca her sayfanın altında bu sayfadaki içerik size faydalı mı sorusunu sorması bazı kişilere göre sıkıcı olsada bence en önemli adım. Kesinlikle olması gereken küçük bir detay.

Bridgestone’un yeni web sitesi, şirket ve ürünler hakkında detaylı bilgi veren, lastik konusunda kullanıcılara yol gösteren bir rehber olarak tasarlandı.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Bridgestone’un Türkiye web sitesi yenilendi. Bridgestone’un yeni web sitesi; tasarımı, içeriği, kullanıcı dostu ana sayfası ile kullanıcıların yeni lastik portalı oluyor. Site, kurumun tarihçesinden faaliyet alanlarına, geniş ürün yelpazesinden Brisa hizmetlerine kadar birçok bilgiyi kullanıcılara zengin bir içerikle sunuyor. Lastiğin üretim aşamaları, yapısı, fonksiyonları ve montajı gibi ayrıntıların da paylaşıldığı Bridgestone web sitesi, lastik kullanıcılarının yeni rehberi oluyor. Site, Bridgestone’un global sitesine paralel olarak hazırlandı.

Kullanıcılar, “Hizmetlerimiz” bölümünde Bridgestone bayilerinin iletişim bilgilerine, ürünlerin fiyatlarına, garanti koşullarına kolaylıkla ulaşabiliyor. Bu bölümde filo yardım hizmeti Filofix, ücretsiz yol yardım hizmeti Alo Yol Dostu ve hızlı oto bakım hizmeti OtoPratik hakkında da detaylı bilgi veriliyor. Bridgestone web sitesinde, sürücülere güvenli sürüş önerileri ve lastiklerin kış aylarında kullanımı konusunda da detaylı bilgiler yer alıyor.

Bridgestone’un yeni web sitesinde, şirketin “Formula 1TM’in Tek Resmi Lastik Tedarikçiliği konusunda da bilgilendirme yapılıyor.

Ekran koruyucu, cep melodi, logolar ve reklam filmlerinin yer aldığı “Galeri”, 2007 ve 2008 yıllarına ait Bridgestone “Haberler”i, sitede dikkat çeken bölümler arasında bulunuyor.

Ayrıntılı bilgi için:
Soylu ve Cengiz Danışmanlık
Şule Tiryaki

Türkiye yollarına özel otobüs lastiği: R247

– Lastik hakkında pek teknik bilgim maalesefki yok ama yapılan yorumlar, lastikler hakkında okudğum yazılara dayanarak Bridgestone markasının lastiklerinin özellikle yanak bölümlerinin oldukça sert yapıda olduğu buda lastiğe uzun ömür kazandırdığından bahsedilmiş. Tabiyki bu lastik bir otobüs lastiği olunca ister istemez sertlikten dolayı bir sarsıntı olacaktır. Bu nedenle daha yumuşak hamurlu lastikler tercih edilmekte. Bunlarda konfor sağlarken daha kısa ömür sunmaktalar. Tabiyki burada hangi marka ve model seçeceği kesinlikle firmaya yada kullanıcıya göre değişecektir.


– Türkiye şartlarını göz önüne alırsak yolların köy yolundan (yeni yapılan kaymak yollar hariç zaten onlarda say say bitmiyor 🙂 ) farksız olduğu, alım gücünün gittikçe düştüğü bir ortamda bana sorarsanız uzun ömürlü lastik alırım…

Bridgestone’dan Türkiye yollarına özel otobüs lastiği: R247

Bridgestone’un Türkiye pazarına yönelik olarak geliştirdiği otobüs lastiği R247; ekonomik, çevreye duyarlı ve güvenli olmasıyla dikkat çekiyor.

Türkiye’nin lider lastik üreticisi Brisa, Bridgestone markasıyla Türkiye şehirlerarası yol şartlarına özel otobüs lastiği geliştirdi. Bridgestone tarafından Türkiye pazarına özel olarak geliştirilen R247 lastiği, Brisa’nın İzmit fabrikasında üretildi. Şehirlerarası otobüsler için özel olarak geliştirilmiş olan R247 lastiği, ekonomik, çevreye duyarlı ve güvenli olmasıyla dikkat çekiyor.

R247’nin özel sırt karışımı ve desen yapısı ıslak zemin performansını artırırken, uzun ömür ve düzenli aşınma performansı sunmaktadır. Geliştirilmiş karkas yapısı nedeniyle üstün kaplanabilirlik performansı sunan R247, çevreyle de dosttur. Merkez kanallarında bulunan taş iticiler sayesinde, olası taş tutmadan kaynaklanabilecek hasarlara karşı ekstra koruma sağlanmaktadır. Kanallarda bulunan ses kesiciler, sessiz ve konforlu bir sürüş sunmaktadır. R247 ürününün tüm özellikleri güvenlikten ödün vermeden geliştirilmiştir.

Düzensiz aşınmaya karşı geliştirilmiş taban izi sayesinde R247 lastiği ön aksta uzun kullanım ömrü sağlar. 8 lastikli, ayda 30 bin km yapan bir otobüs, R247’nin ekonomik özelliği sayesinde yılda 1 lastik tasarruf edebilir. R247, azaltılmış yuvarlanma direnci sayesinde daha az yakıt tüketimi sağlayarak işletme maliyetlerini de düşürür.

Ayrıntılı bilgi için:
Soylu ve Cengiz Danışmanlık
Şule Tiryaki

Formula 1 tarihinin ilk gece yarışına işaretli özel lastiklerle çıkıyor

– Tarihinin ilk gece yarışı yapılacak Formula 1’de Singapur Grand Prix geri sayım başladı bile. 5,067 km uzunluğunda tasarlanan pist, 14’ü sol, 10’u sağ olmak üzere toplam 24 viraja sahip. Yarışın 61 tur üzerinden yapılması öngörülmekte. Hesaplanan maksimum hız ise Raffles Boulevard düzlüğünde yaklaşık olarak 300 km/saat. Aynı zamanda start/finiş düzlüğünde, St Andrews Road ve Esplanade Drive’da yaklaşık olarak 250 ile 300 km/saat hızlara çıkılması öngörülüyor. En yavaş hızlar ise; pistin 3, 10, 11, 15, 19 ve 20. virajlarında, 80-100 km/saat olarak öngörülmekte. Bridgestone lastikleri bu bol virajlı pist koşullarında neler yapacak. 🙂

Bridgestone ilk kez Formula 1’de gece yarışına çıkıyor!

“Formula 1’in Tek Resmi Lastik Tedarikçisi” Bridgestone, Formula 1 tarihinin ilk gece yarışına işaretli özel lastiklerle çıkıyor.

Bridgestone Motorsport, FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın ilk gece yarışında boy gösterecek. Bu yıl 15’inci ayağın koşulacağı Singapur’da gerçekleşecek olan yarış, 5.067 kilometre uzunluğunda tamamen yepyeni bir sokak pisti üzerinde yapılacak. Formula 1’in bu sezon beşinci ve son sokak yarışında, Bridgestone’un yumuşak ve süper yumuşak lastikleri kullanılacak. İlk kez yapılacak bu yarış için gerekli aydınlatılma yapılmasına rağmen Bridgestone, kuru ve iki tipte ıslak lastiklerinde yansıtıcı işaretleme uygulayacak.

Bridgestone Motorsporları Lastik Geliştirme Direktörü Hirohide Hamashima, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Singapur Grand Prix, gece düzenlenmesi ve pistte zorlu noktaların olması dolayısıyla oldukça heyecanlı bir yarış olacak. Bridgestone, dayanıklılık gerektiren ve gece düzenlenen motor sporlarında oldukça tecrübeli bir marka. Gece sıcaklık, gündüz olduğundan daha düşük olacak. 27 derecelik bir pist sıcaklığı bekliyoruz. Ayrıca bir lastiğin gece çalışma prensibi, gündüz çalışma prensibiyle aynı olduğu için kendimize son derece güveniyoruz.”

Ayrıntılı bilgi için:
Soylu ve Cengiz Danışmanlık
Şule Tiryaki

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi