13 Tem
2008

Otomot TV yayınımıza 2.bölümümüzle devam ediyoruz. Yayınımızda, Japon performans otomobilleri listesi, Çinli Great Wall markalı otomobillerin ülkemizde satışa çıkacağı, VW‘nin düşük hacimden yüksek yük elde etemsiyle beraber gözünü 1 ve 1.2ltlik motorlara çevirmesi ve 2012 yılında piyasaya sunacağı 1ltlik yakıt tüketimli 2 kişilik aracı, Peugeot‘un 50 milyonuncu aracını üretmiş olması, Revento‘un teslim ediliş şekli, Kia‘nın yeni ECO lambası, Erockit adlı elektrikli motosiklet konseptinin haberlerine ulaşacaksınız.

Otomot TV 2.Bölüm Yayınını izlemek istiyorum

Haber1
Kaynak: http://www.autoexpress.co.uk/

Autoexpress, Japonya’dan çıkan ve akıllarda perforanslarıyla yer edinen otomobillerin bir listesini sunmuş. Yapılmış olan bu liste bir nebze eskimiş olsa da verilen haberde; yeni çıkan Nissan GT-R ve gelecek nesil Honda NSX’de bu araçlar arasında yerini alacağı belirtilmiş. Yapılan listeye göre;

– İkiz turboşarj ünitesi, kullanılmaya hazır 280hp gücü, sıralı 6 silindiri ve ardında bıraktığı toz bulutu ile hala genç kalabilen bir araç: Toyota Supra.

– 3 jenerasyonu yollarda olan ve her zaman çekici olmayı başaran coupe formlu, turboşarjlı rotary motoru ile 270 hp gücü olan; Mazda RX-7 karşımızda.

– Artık o bir klasik! Eski adıyla Skyline rozeti taşıyan Nissan GT-R, yeni nesli ilede hala performans otomobilleri arasında üst sıralarda yerini almakta. Orta konsoloundaki G-force ölçer ilede bir ilki başarıyor.

– 9000devir çevirebilen, 2lt motoru, 230Hp gücüyle üstündeki tenteyi açtığınızda tam bir rokete dönüşen Honda S2000.

– 1990larda tanıştığımız ve Ferrari kadar zor kullanılan, kalite ve şase özelliklerini F1 teknolojisinden alan, 2002 yılında R etiketine kavuşan, yeni nesli kamuflajlıda olsa görüntülenen Honda NSX.

– Küçük, sevimli, üstü açılır tipte, oldukça fanatiği olan ve düşük gövde ağırlığı, yeterli sayılabilecek performanstaki motoru, kısa oranlı vites kutusu ile Mazda MX5 hileli bir sürüş zevkini en iyi şekilde yansıtıyor.

– Özel deneyimler kazanmak- sert sürüş stili ve artık yenilenen nesliyle beraber TypeR ismini alan Honda İntegra.

– 2lt turbo şarjlı boxer motoru ve sürekli 4 çeker sistemi sunabilen Subaru Impreza

– Dünya Ralli Şampiyonasında başarıları olan, 4 çeker özellikli ve sedan karosere sahip sert sürüş stilli bir araç Mitsubishi Evo6.

– 3lt v6 motoru ile modifiyecilerin en çok tercih ettiği araç ve 1995 yılında kırdığı hız rekoruyla bizler yeni nesliyle 350Z olarak adlandırdığımız eski neslindeki adıyla Nissan 300ZX.

– 3.8lt v6 motorlu ve Amerikada satılan yüksek ekipman seviyesine sahip Mitsubishi Eclipse.

– ve son olarak 3.5lt v6 motorlu ve 6 ileri vites kutusuyla füturistik tasarımlı Nissan 350Z

——————————————————-
Haber2
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/

Çinli Great Wall, Hürriyet sitesinden aldığım haberde, herhalde Çin Seddi Türkiye’ye kadar uzatılacak yada bu Çinliler gelip kopyasını Türkiye’ye de yapacaklar diye düşündüm. Tabiyki işin aslı öyle değildi. Bayraktar Grubu, Çin’in önde gelen otomotiv firmalarından Great Wall Motor Company ile distribütörlük anlaşması imzaladı. Bu antlaşmaya göre Great Wall markalı araçları 2009 yılı içerisinde Türkiye’de müşterilerin beğenisine sunulacak.

-Çin’in ilk özel sektör otomotiv firması olan ve hisseleri Hong Kong Borsası’nda işlem gören Great Wall, 2007 yılında Çin’in otomotiv sektöründeki en değerli şirketi seçildi. Great Wall, SUV ve Pick Up segmentinde Çin’in en büyük üreticisi ve otomotiv ihracatında ikinci sırada yer almakta. 2007 yılında 450 milyon dolar gelir sağlayan firma 121 ülkeye ihracat yapıyor.

– Çinli markalara karşı hep içimde kötü bir his doğuyor. Ayrıca markanın her modeli, farklı markaların farklı segmentlerdeki en çok tutulan modellerinin çinli versiyonları olduğunu da unutmayalım. Çinlilerin bu kadar ülkemizde boy göstermesi hakkında Emre Özpeynirci‘ninde güzel bir yazısıda var okumanızı öneriyorum.

——————————————————-

Haber3
Kaynak: http://www.worldcarfans.com/

– Golf efsanesi 6.nesliyle Eylül ayında Londra Otomobil Fuarında karşımızda olacak. Son bilgilere göre VW, TSI motor teknolojisini bir adım öteye taşımakta kararlı olduğunu gösterdi.

– 1.4lt TSI motorun bir alt versiyonu olacak olan yeni giriş seviyesi motorunu, yeni Golf 6’da kullanarak kanıtlamak istiyor. Güç üretim ve aktarma organları araştırma müdürü Wolfgang Steiger, Automobilwoche muhabiriyle yaptığı söyleşide, “Golf’un yeni neslinde 1.0lt ve ya 1.2lt düşük yakıt tüketimine sahip motor seçenekleri sunacaklarını ama bu motorların henüz son kullanıcıya ulaşması için bütün testlerinin yapılması gerektiğini, VW’nin hala 3 veya 4 silindirli olup olmayacağını tartıştığını” belirtmiş.

– Bu motorlar Golf6’yı taşıyabilecek özellikte olduğunu düşünürsek haberde de yer verildiği gibi bu küçük motor VW’nin büyük araçlarınıda taşıyabilecek gibi gözüküyor.

——————————————————
Haber4
Kaynak: http://www.worldcarfans.com/ – http://www.egmcartech.com/

– VW’den ve yeni motorlarından bahsetmişken, karşımıza yine şaşırtıcı ve Gizli Dosya adıyla çıkan 1lt Ekonimik Araç VW tarafından 2012 yılında piyasaya çıkacak haberini okuduk. 6 yıldır konsept olarak pas geçtiği 1lt’lik motorlu aracını en geç 2012 yılına kadar üretim bandına alacağını ve fiber monokok materyalin fiyatınıda 35bin Eurodan 5bin Euroya çekmeye çalıştıklarını açıkladılar.

– Bazı İngiliz siteleri ise, VW’in yaptığı programa göre 2 yıl içersinde aracı üretim bandına alarak 2010 yılında sınırlı sayıda üreteceğini öne sürüyor.

– Araç 1+1 kişilik, yaklaşık 300kg ağırlığında ve inanması güç ama 100kmde 0.83lt yakıt tüketimine sahip. Tabiki VW güvenliği ve birkaç detayıda unutmamış. Araçta ABS/ESP, sürücü hava yastığı, sıralı motosiklet stili şanzıman, Led arka ve ön lambalar yer alırken, 1lt motor tek silindir seçeneği yanında yüksek güç ve tork isteyenler için dizel 2 silindirli 299 cc, 8.4-hp ve 6ileri vites kutusuna sahip motor seçeneğide sunacağını belirtmiş. Belkide bu motorlara ek olarak bir hibrid kit bile sunabileceği konuşulmakta.

– Yıllık olarak 1000 adet üretilecek araç için fiyatlandırma konusunda şu an için birşey söylemek gerekirse 20bin ile 30bin euro aralığında olacağı düşünülüyor.

—————————————————-

Haber5
Kaynak: http://www.worldcarfans.com/

Peugeot 1891 yılında ( sohaks ) Sochaux’daki farbikasında üretime başlaşmasından itibaren 160 model ve 34 farklı aileden ürün ile başta Fransa olmak üzere tüm dünyaya yayılmış ürün yelpazesi sayesinde (Çin Brezilya Rusya dahil) günümüze kadar olan süreçte, 50 milyonuncu aracını üretim bandından indirdi.

– 117 yıl boyunca her zaman farklı araçlar ve teknolojilerle karşımıza çıkan firma gelecekte de bu ünvanını sürdüreceğine hiç şüphe yok. Markanın en güncel araçları Peugeot RC Z ve sporty 308 modelleri en geç 2010 yılında Avrupa yollarında dolaşıyor olacaklar.

—————————————————–

Haber7
Kaynak: http://www.worldcarfans.com/

Lamborghini Reventon, hem yeni alıcılarını kendisine hayran bıraktırmak hem de Turinde düzenlenen Dünya Tasarım Kapitali organizasyonunun kapanışı için kendisi gibi sıradışı bir yol seçerek, Askeri Helikopter ile Lingotto binasının çatısına getiriliyor.6.5lt V12motor 641 Hp güç üreten 1 milyon euro etiketli Reventon’un dünyada sadece 20 tane ikizi bulunuyor. Lamborghini firması sıradışı bir yol seçerek hem alıcılara, hem de bir aracın nasıl reklamı yapılacağını en iyi şekilde gösteriyor.

—————————————————-
Haber 8
Kaynak: http://www.autobloggreen.com/

– Kia markası Eco Driving adıyla artık araçlarında kullanacağı yeniliğini tanıttı. İsmi ne kadar güzel olsa da aslında küçük bir lambadan ibaret. Hız göstergesinin hemen yanında yakıtı az tüketmek amaçlı sürücüyü uyaran bir lamba. Eco lambası, sürücü agrasif kullanıma geçtikçe kırmızıya dönerken, sakin kullanımlarda beyaz ve yeşile doğru renk almakta. 100 sürücü arasında yapılan araştırmada, lambayı dikkate almaları durumunda %10-20 arasında yakıt ekonomisi sağladıkları verisine ulaşılmış.
– Lambaya takılıpta yoldan çıkmamak içinde belki başka bir lambaya ihtiyaç duyulur kim bilir.

—————————————————–

Motosiklet Dünyasından haberler:

Haber9
Kaynak: http://www.autobloggreen.com/

Honda ile Toyota şirketleri sürekli hybrid ve hidrojen ile çalışan ya da hem benzinli hem elektrikli modellerini tanıtmak için sürekli bir yarış halindeler. Önümüzde bir çok seçenek sunuyorlar. Peki hiç gaz pedalına basmanız dışında, bacaklarınızı kullanarak farklı bir ulaşım aracına güç vermek ister misiniz?

– Stephan Gulas tarafından 2005 sonbaharında bulunan Erockit yüksek hassasiyetli elektrikli motosikletin, 4 prototipi yapılmış ve uzun süren testlerden başarıyla geçmiş. www.erockit.net sitesinden de bilgiye ulaşabileceğiniz elektrikli yarı bisiklet yarı motosiklet geliştirilmiş. Saatte 8km hıza ve güçlü bir ivmelenmeye sahip araç, bacaklarınızı kullanarak pedalları çevirmeniz sayesinde pillerini şarj etmekte. Pedallarla tekerleklerin hiç bir bağlantısı bulunmamakta sadece pilleri şarj etmek için yavaşça çevrilmesi yeterli olduğu söyleniyor. Buda siz pedalı çevirdikçe gidebileceğiniz mesafeyide arttırmış oluyorsunuz.

– 2009 yılı içersinde 10 adet üretilmesi planlanıyor.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi