11 Tem
2008

Otomot.NET sitesinin hazırlayıp internet üzerinden yayına sunduğu Otomot Televizyonu yayınımıza hoşgeldiniz. Ekip olarak bu kanal aracılığıyla haftalık olarak karşınızda olacağız. Her ne kadar haberlerin tüm detaylarını kısıtlı süre nedeniyle yayınımızda yer veremesekte olabildiğince önemli noktaları atlamamaya çalışarak, sizin için özetleyerek aktarmaya çalışacağız.

Otomot Televizyonu Birinci Bölümünü izlemek ister misiniz?

Dilerseniz haberlerimize geçelim.

Otomobil Haberleri

Haber1
Kaynak: http://www.autoblog.com/ – http://jalopnik.com/ – http://carscoop.blogspot.com/

Transformers dediğimizde hepimizin aklına ilk olarak robota dönüşen araçlar geliyor. Bu çizgi filmin sinemaya uyarlanması sonucunda da yeni konsept araçları görme şansını elde ediyoruz. İkincisi çekilen seride Corvette, Chevy, Renault gibi markaların konsept araçlarını göreceğiz.

Corvette’nin 2010 yada 2012 yılında çıkarmayı planladığı Camaro Z28 olabileceği konuşuluyor. Tabi ki Autobot’lar tarafında yer alacak.Resimler de de gözüken ve benzetilen araç bu. Henüz detaylar yok ama bir dedikodudan da ibaret olabileceği gerçeği hakim. Ayrıca filmde Chevy Beat modelide görev almakta. Transformers 2 filmi 2009 yaz aylarında sinemalarda olacak.

————————————————————
Haber2
Kaynak: http://www.autoexpress.co.uk/ – http://jalopnik.com/ – http://www.modifiyem.com/

Bir önceki haberimizle bağlantılı olarak filmde görev alan diğer araç ise Renault Laguna Coupe modeli. New York sokaklarında film çekimi sırasında görüntülenen 2009 model 3.5lt V6 motorlu 240 Hp gücündeki olduğu söyleniyor.

Aynı araç Monaco’da 61. Kan film festivalinde de sokaklardaydı. 2008 Aralık ayı sonunda İngilterede satışa sunulması bekleniyor. TT ve Scirocco modelleri de aynı tarihlerde satışa sunulacaklar. Aracın son halini eylül ayında yapılacak Frankfurt Otomobil Fuarında görebileceğiz. Arkadan bakıldığında Aston Martin’s V8 Vantage’a benzediği söyleniyor.

4.6 metre uzunlukta, 1.4 metre yükseklikte, 1.83 metre genişliği, 2+2 oturma düzenli ve 4 çeker sistemli GT özelliklerine sahip aracı ile Reanult rakibi olan modellerin alıcılarını kendine çekmeyi umuyor. 2lt turboşarjlı, 2lt dCi dizel motorları 128hp ile 148hp güc çıkışları sunacak. Nissan 350Z’nin 240hp 330nm torklu benzinli motoru ile kendi geliştireceği 3.5lt v6 dizel 230hp 450Nm torklu motor kullanması bekleniyor. 0-100km hızlanmasını 7 snde gerçekleştiren ve Ekim ayında Paris otomobil Fuarında görücüye çıkacak olan Laguna Coupe, Kasım ayında İngiltere’de giriş seviyesi donanımlı versiyonun 23000 paund civarında fiyatla satılacağı düşünülüyor.

İnternet üzerinden araç hakkında detaylı bilgiye ”www.laguna-coupe.com” adlı siteye girerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

————————————————————
Haber3
Kaynak: http://www.7post.com/ – http://www.motorauthority.com/ – http://www.edmunds.com/ – http://carscoop.blogspot.com/ – http://www.bmwblog.com/ – http://www.worldcarfans.com/ – http://www.modifiyem.com/ – http://jalopnik.com/

BMW 7 serisi yeni yüzünü tanıtmasına kısa süre kala sitelerde casus fotoğralarını görüyoruz. ( nörburgring ) Nurburgring pistinde uzun aks mesafeli versiyonu objektiflere yakalandı bile. Bu model Amerika pazarı için üretildiğini tahmin etmişsinizdir. Özellikle difüzörleri ve geniş ağızlı egsoz çıkışları dikkatlerden kaçmıyor. 2009 model olarak çıkacak yeni nesil 7 serisi Londra Otomobil Fuarından sonra satışa sunulacak.
– Yeni nesilde araca, ZF otomatik 8 ileri vites kutusu ile arka aks üzerinde yeni tasarlanmış tork-dağıtan diferansiyel, radar kontrollü hız sabitleme sistemi, kamera bazlı şerit takip ve uyarı sistemi gibi özelliklerinin yanında gece görüş kamerası ve Daimler, Chrysler, GM ile beraber geliştirilen yeni hibrid teknolojiside donanımına eklenmesi bekleniyor.

– Motor seçeneği olarak X6 modelinde de kullandığı yeni ikiz turbo benzinli v8 veya X5’teki 405kw gücündeki motoru kullanması tahmin ediliyor

– O kadar casus fotoğrafı olmasına karşın yeni 7 serisi yeni ön yüzünü tenis kortlarında geçen hafta gösterdi. Bilindik BMW serisi özellikler taşıyan araç, jalopnik.com ve bmwblog.com sitelerindeki haberlerde, bu reklam fotoğrafını BMW CS concept modeline benzetmiş. Haksız da sayılmazlar.Sonuç olarak 7 serisi kendine özel bir tanıtım günüde seçmiş. 7.ayın 7.gününde.

* Sizin için bu haberi hazırlamıştık ki BMW biraz hızlı davranıp 5.nesil 7 serisinin fotoğraflarını ve daha fazlasını yayınladı. Aracın tanıtımı dünyanın birkaç noktasında aynı anda yapılacak. Bunlardan biride Moskova Kızıl Meydan olarak belirlenmiş.Sizler http://www.never-stand-still.com/ sitesi aracılığıyla aracın tanıtımı hakkında ve kalan süreyi takip edebilirsiniz. Audi A8, Lexus LS ve Mercedes-Benz S-Class modellerinin rakibi olarak 5.nesliyle yollarda boy göstermeye başlayacak. Kod adı F1 olarak belirlenen 7 serisi, Ekim ayında yapılacak Paris otomobil fuarıyla tam anlamıyla karşımızda olacak. Amerika’da tanıtımı ve satışına ise Mart 2009 tarihinden önce başlanamayacağı belirtiliyor. Modelin basın bülteninde yenilikler maddeler halinde yayınlanmış;
– Dünyanın ilk gece görüş ve uyarı sistemine,
– Dünyanın ilk önde görüş kamerasına,
– İlk kez şerit ihliali ikazına,
– Sınıfının çok altında Co2 salınımı ve yakıt ekonomisine sahip olduğunun altı çizilmiş.
* Satışına Aralık ayında 3 motor seçeneğiyle başlanacak. 1i dizel, ikisi benzinli motor ve benzinli motorlar uzun şase versiyonlarında kullanılacaklar.

– 3.0lt sıralı 6 silindirli 245Hp gücünde 540NM torka sahip 3.nesil common rail direkt enjeksiyon sistemini piezo enjektörlerle birlikte kullanıldığı, eski 6 silindirli dizel motora göre 5 kg hafifletilmiş ve sadece 185kg ağırlığa sahip 730d.

– 3.0 lt 326Hp gücünde 450NM torka sahip 740i.

– 4,5 lt V8 407Hp gücünde 600NM torka sahip benzinli motor, tamamı alüminyumdan üretilmiş dünyanın ilk ikiz turboşarjlı sistemine sahip, çift vanos, BMW’de adıyla subap zamanlama sistemiyle donatılmış yeni direkt enjeksiyon sistemi sayesinde, 12 silindirli ünite kadar güç çıkışı sunabilen 750i.

– Ayrıca benzlinli/elektrik motorlu seçeneğide sunabileceği konuşuluyor. Sistem 2 farklı moda sahip hibrid teknolojisinden oluşmakta. BMW ile birlikte General Motors ve Mercedes-Benz bu sistemin geliştirilmesinde ortak çalışmışlar.
– Bu kadar motor seçeneğine karşın BMW tüm modellerde standart 6 ileri otomatik şanzıman kullanmayı seçmiş.

– Araçta özellikleri saymakla bitmiyor. Park asistanı, gece görüş ve uyarı sistemi, şerit ihlal ikazı (direksiyonda titreşimler yaptığı söylenmiş ve bu sistem aracın ön ve arkasında yer alan radarlar yardımıyla en yakın araçlarla mesefe analizi de yapmakta.), aktif gövde kontrol sistemiyle (spor, konfor, normal, aşırı sportif seçenekleri mevcut.) donatılmış.

– 10.2 inçlik dev ekranda IDrive sistemini kontrol edebileceğiniz, 8 GB’lık disk kapasitesi ile 100 albümünüzü saklayabileceğiniz, koltuklarına oturduğunuzda 12 farklı masaj özelliğini deneyebileceğiniz ve en önemlisi BMW 3 yıl boyunca ücretsiz olarak sunacağı ConnecteDrive sistemi ile acil durumlarınızda en yakın kurtarma birimlerine haber verebilen bir araç satın almış oluyorsunuz.

– İngiltere piyasasına 15 Kasım 2008 tarihinde çıkacağı duyurulmuş. Diğer ülkelere ne zaman çıkacağını ise yakın zamanda öğreneceğiz.
————————————–

Haber4

– BMW 7 serisinden o kadar bahsetmişken modelle aynı ismi taşıyan “BMW 7 ileri M Çift Kavramalı Vites Kutusu” ndan da bahsedelim:

– BMW 1996 yılında beri sıralı vites kutuları üzerine çalışmalarına devam etmekte. Bu çalışmalar, standart bir vites kutusuna debriyaj pedalına ihtiyaç duymadan, elektro hidrolik kontrollerle yönetmemize olanak tanımakta. BMW bu tip vites kutularına SMG ismini vermekte ve 3.nesil SMG vites kutularının adı ise M-DCT (M Çift kavramalı vites kutusu) olarak belirlenmiş.

– Bu ürünü ilk olarak 2002 yılında VW Golf R32 üzerinde gördük. Hızlı vites değiştirme, vites geçişleri ve yakıt ekonomisi arasında sabit güç çıkışı sunabilmesi sistemin en belirgin özellikleri arasında. Getrag ile BMW’nin ortak çalışması sonucu, bu vites kutusunu özellikle BMW’nin v8 motorlarında yüksek güçlere ve 9000 devir üzerinde dahi çalışabilecek şekilde tasarlamış.

-vites kutusu 11 adet hazırlanmış sürüş programı, yeni spor kullanım için üst devirlerde vites değişimi, 420hp 4.0 lt V8 BMW M3 Coupe ve üstü açılabilir versiyonlarda kullanılacak.

—————————————-
Haber5
Kaynak: http://carscoop.blogspot.com/

– Carscoop.com sitesi, Amerika ve Avrupalı tüketicilerin Ocak – Mayıs 2008 ayları içersinde hangi otomobillere yöneldiğini belirten bir karşılaştırma yayınladı. Avrupalı VW Golf’e yönelirken, Amerikalı Ford F serisine yönelmiş gözüküyor. Yapılan değerlendirmede ilginç tarafı ise Amerikalı üreticilerin küçük ve orta sınıfta Avrupada sattığı araçlar üst sıralarda kendilerine yer bulurken, Avrupalı üretilerin araçlarının hiç biri Amerika listesine girememiş.

—————————————-

Haber 6
Kaynak: http://www.carblog.co.za/ – http://www.autoblog.com/ – http://www.bimmerpost.com/ – http://jalopnik.com/

– Audinin R8 v10 modelini en son Nörburgring’ de krom ızgaralı, oval egsoz çıkışlı, led aydınlatmalı son şekliyle fotoğraflandı. Muhtemelen çıkış tarihi 2009 Haziran ayı olan (Spyder versiyonu Mart 2010) Audi R8 v10 modeli, Audi RS6 ve Lamborghini Lp560-4 modelinde de kullanılan ikiz turbolu 5.2lt 525BGlik motor ile desteklenmiş.

——————————————————

Haber 7
Kaynak: http://www.autoblog.com/ – http://www.egmcartech.com/

– Alman spor otomobil devi Porsche, 2009 yılı içersinde Cayenne modeli ile başlayacak olan dizel motorlarla yollara çıkmayı düşünüyor. Artık sportif seslerin yanında dizel sesinide 2009 mart ayından itibaren duymaya başlayacağız.

– Cayenne modeli, 911 DNA’sı taşımasada kullanılması kesin güzüyle bakılan, Audinin Q7 modelindede kullanılan 3.0lt v6 240hp 550Nm tork üreten dizel motoru ile birlikte hem ekonomik bir sürüş hem de performanslı bir kullanım sunmuş olacak.

– Bazı haber kaynaklarında 3.0 ltlik motorun Porsche’ye uygun bir şekilde 3.2lt 300HP olarak çıkacağı ve bu motorun aynı zamanda Toureg’de kullanılmak üzere hazırlanacağı söylense de bizler bunu 2009 yılında Genova Otomobil fuarından önce öğrenemeyeceğiz.

—————————————————–

Motorsporları Haberleri

Haber 8
Kaynak: http://www.turkiyef1.com/

– Turkiyef1.com sitesinde yayınlanan “Türkiye’nin şampiyon pilotları rakiplerini yetiştiriyor” başlıklı habere göre, Coca-Cola Zero ana sponsorluğunda, Formula 3, Ralli, Touring car (pist),Off road, Motosİklet ve Porsche eğitimlerini birarada bulunduran ve tüm eğitmenleri Türkiye Şampiyonlarından oluşan Türkiye’nİn İlk ve tek yarış okulu ‘Motorsports Academy’ açılmış. Eğitimlerine Ertan Nacaroğlu Direktörlüğünde başlayan ‘Motorsports Academy’ bu alanda şu ana kadar yapılmış en geniş kapsamlı proje olma niteliğini taşıyor. ‘Motorsports Academy’ aynı zamanda, verilecek eğitimlerin sonunda seçilecek en başarılı pİlot adaylarını Türkiye Şampiyonalarında ücretsiz yarıştıracak.

– Her biri kendi kategorisinde şampiyon olan eğitmenlerden oluşan Motorsports Academy’nin eğitmen kadrosu;

İbrahim Okyay
Can Artam
Ercan Kazaz
Atıl Atılgan
Erkan Bodur
Özden Yılmaz
Mehmet Kasap
Süleyman Memnun
Mehmet Becce yer alıyor. Motorsports Academy’de her bir eğitim, Rookie, Pilot, Racer ve Champion olmak üzere dört farklı seviyeyi içeriyor.

– Türkiye’de motorsporlarının gelişimine katkı sağlamak ve başarılı sporculara destek vermek amacıyla projenin ana sponsorluğunu Coca-Cola Zero üstlenirken, Castrol yan sponsor, Power FM ise resmi radyo sponsoru olarak destek veriyor.

– Motorsports Academy’de, katılımcılar kendilerine uygun ders tarihlerini seçebiliyor. Katılımı artırmak amacıyla eğitimin ücreti de uygun tutularak, katılımcılara 3, 6, 12 taksit imkânı sağlanıyor.

– Daha detaylı bilgiye ve başvuru formlarına www.motorsporlariakademi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

——————————————————-

Diğer Haberler

Haber9
Kaynak: http://www.artculture.com/

– ( çai gu yang ) Cai Guo-Qiang adlı sanatçının Seattle, Canada, New York, Çin’deki müzelerde sergilerlenen bazı eserleri bulunmakta. Led kullanarak farklı şekillerde kendsini ifade eden sanatçının ben özellikle otomobilerle ilgili yaptığı çalışmaları sizlere sunuyorum.

——————————————————

Petrol Piyasası

Haber10
Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/

Ntvmsnbc.com sitesi Petrolün önlenemez yükselişinin tarihi araştırmasını yaparak yayınlamış. İşte petolün 28 yıllık öyküsü;

– 1973 ARAP-İSRAİL SAVAŞI; Fiyatlar 6 ayda yüzde 400 artış göstermesi,
– 1979 İRAN İSLAM DEVRİMİ; Fiyatın 20 dolara firlaması,
– 1980 İRAN-IRAK SAVAŞI; Fiyat 10 doların altına geri düşüşü,
– 1986’ da yeniden fiyatların 10 doların altına düşüşü,
– 1990 KÖRFEZ SAVAŞI; nedeniyle fiyat 40 doları aşması,
– Kuveyt’in kurtarılması için yapılan Körfez Savaşı’ndan sonra devamlı düşüş dönemine giren petrol fiyatı 1994 yılında son 21 yıldaki en düşük seviyesine ulaşması,
– 11 EYLÜL 2001’de Rusya’nın petrol üretimi artarken, fiyat düşme eğilimini sürdürdü ve ABD ekonomisi küçülmeye başladı. OPEC, üretimi azaltarak petrol fiyatının gerilemesini durdurmaya çalıştı, ancak 11 Eylül’de ABD’deki terör saldırıları bir kez daha petrol fiyatını aşağıya çekmesi,
– 2003 IRAK SAVAŞI ile Mayıs 2004’te 40 dolar eşiğini geçen petrol fiyatı Eylül’de 50 doların üzerine çıkması,
– Haziran 2005’te 60 doları gören petrolü, Ağustos sonunda Meksika körfezini süpüren Katrina kasırgası 70 doların üstüne fırlaması,
– 2006 LÜBNAN ÇATIŞMASI; fiyatı 78 dolara, 18 Ekim 2007’de 90 dolar olan petrol fiyatı, 31 Ekim’de ise 95 dolara yükselmesi,
– 2 Ocak’ta 100 dolar eşiğini aşan petrol fiyatı, 22 Nisan’da 119 doları, 22 Mayıs’ta 135.09 doları, 6 Haziran’da 139.12 doları ve 16 Haziran’da da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 139.89 doları görmesi.

artık takip etmeye bile korkar olduk.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi