15 Ara
2007

– Geleceğe Dönüş serisi filmleri hepimiz bir kez de olsun izlemişizdir. Doktor – Aynştayn-Marti ve filmin ismi Geleceğe Dönüş olmasına rağmen geçmişe de gidip bir kaç el ateş etmişlikleri bile var. Beğendiğim ve özellikle yüzlerce kez seyretsemde hep aynı heyecanla izleyeceğim birkaç filmden biridir. (Hababam sınıfı ve LORD serisi’de bunlara dahil.) 1985 yılındaki çekim tekniklerine bakarsak şimdi bile güncelliğini koruyan – günümüzde Türkiye’de ise hala böyle teknikten mahrum olduğunu düşünürsek adamlar gerçekten Geleceğe Dönüş işini gerçekleştirmişe benziyorlar.

Tanıtım – Introduce

Geleceğe Dönüş (Orjinal isim Back to the Future), Robert Zemeckis’in yönettiği, başrollerinde Michael J. Fox ve Christopher Llyod’un oynadığı filmin adıdır. Hepsi içiçe çekilen bu film (I. bölümden hemen sonra II. ve III. aynı anda çekilmiştir) Sinema tarihinin en başarılı üçlemelerinden biri kabul edilir. Geleceğe Dönüş ABD’de 210,609,762 $, uluslararası olarak 170,500,000 $ hasılat ile toplam kazancı 381,109,762 $’a ulaşmıştır. Film ABD’de gösterime girdiği hafta 11,152,500 $ gelir elde etmiştir.

Geleceğe Dönüş II, 90’lı yıllara dangasını vurmuş, zaman yolculuğu temasını işleyen kült film serisinin ikinci filmi.

Back to the Future is a 1985 science fiction–comedy film directed by Robert Zemeckis and produced by Steven Spielberg. Zemeckis wrote the story, along with Bob Gale. It stars Michael J. Fox as teenager Marty McFly and Christopher Lloyd as mad scientist Doctor Emmett L. Brown. Accidentally travelling thirty years back in time in a De Lorean time machine, Marty inadvertently interferes with his parents’ courtship and is forced to try to make them fall in love, or he will never be born. The film opened on July 3, 1985, and grossed U.S. $210 million at the U.S. box office, making it the highest grossing film of 1985.[1] The film was followed by two sequels, Back to the Future Part II in 1989 and Back to the Future Part III in 1990, forming a trilogy. On December 17, 2002, Universal Studios Home Entertainment released the film on DVD and VHS as part of Back to the Future: The Complete Trilogy.

Oyuncuları – Cast

Yönetmen
Robert Zemeckis
Yapımcı
Bob Gale
Neil Canton
Kathleen Kennedy
Frank Marshall
Senaryo yazarı
Robert Zemeckis
Bob Gale
Film müzikleri
Alan Silvestri
Yapım yılı, ülkesi 1985 ABD
Dağıtım şirketi Universal Pictures

Oyuncu Rol
Michael J. Fox Marty McFly
Christopher Lloyd Dr. Emmett Brown
Crispin Glover George McFly
Lea Thompson Lorraine Baines
Thomas F. Wilson Biff Tannen
James Tolkan Mr. Strickland
Claudia Wells Jennifer Parker
Wendie Jo Sperber Linda McFly
Marc McClure Dave McFly
George DiCenzo Sam Baines
Lloyd L. Tolbert Starlighter
Billy Zane Match

Geleceğe Dönüş I – BTTF Part-I

.

Geleceğe Dönüş II – BTTF Part-II


.

Geleceğe Dönüş III – BTTF Part-III


.

Yakında:
– Geleceğe Dönüş III
– BTTF Treni
– Gelişmiş BTTF Otomobili

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi