09 Ara
2007

Kağıt maketlere merak salmışken sitemede bu bölümü eklemenin güzel olacağını düşündüm. Baştan belirtmeliyim ki bu maketlerin en basidini bile yapabilmek için boş zamanınızın fazlaca olması gerekmekte. Ben bu boş zamanı cumartesi günü sabahtan ve gece 12’den saat 2’ye kadar olan zamanda çözmeye çalıştım ama sabahları erken kalkmakta o kadar zorlaşıyor.

– Yakın plandan maket bıçağı ile kesmeye kalktığınız için hem gözler hemde eller oldukça yoruluyor. Mürekkepli yazıcıdan çıktı aldıysanız ellerinizde uzun süre çıkmayacak lekeler oluşabiliyor. Birleştirirkende kafanızda bu nerenin acaba diyebiliyorsunuz. (Eğer maketin yapım klavuzu yoksa). Tüm bunlara katlanılıyor çünkü bittiğinde hem siz tecrübe kazanıyorsunuz hemde güzel bir hobiniz olmuş oluyor.

Gerekli Malzemeler

.

A4 Kağıt (Gramajı size kalmış)
– Yapıştırıcı (bende Prit vardı onu kullandım. daha güçlü yapıştırıcılarda kullanabilirsiniz. özellikle sürüldükten sonra hemen kuruyanlar – tutkal benzeri)
Maket bıçağı veya benim gibi falçada kullanabilirsiniz. Maket bıçağını kağıda 20 ile 30 derecelik açılarda tutun yoksa hem kağıt zedelenir hemde kollarınız 2dk içinde ağırmaya başlar.
Cetvel (ilk denemeleri yada düz giden köşeleri cetvelle çok güzel şekilde ekseni kaçırmadan kesebilirsiniz. kısa süre sonra cetvele bile ihtiyacınız olmuyor gözünüz cetvel görevini görmeye başlıyor.)
Yazıcı (Ben injekt yazıcı kullanıyorum – kalın kağıda baskı seçeneğini işaretleyip kalite seviyesini ayarlıyorum. Laze çıktıların çok daha güzel olacağına eminim. Birde parlak kağıtta denemeler yapacağım (yani fotoğraf kağıdında))
Kalem – Ben kalem kullanıyorum.neden;

  • Kıvrılacak köşeleri bitmiş tükenmez kalemin ucuyla cizerek kolay kıvrılmasını sağlıyorum
  • Kağıdın belli bir miktar eğilmesini sağlamak için avcumun içine kağıdı aldıktan sonra kalemle yatay olarak üzerinde gezdiriyorum.

– Tabiyki Maket şablonları: Yakında sitelerini yayınlayacağım

NOT: Maketleri hazırladıkça Kağıt Maketler kategorisi altında yayınlayacağım.

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

1 Yorum - Kağıt Maket Malzeme ListesiYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi