20 Ara
2006

– 2001 yılında faliyete geçen ve bir Borusan kuruluşu olan Otomax.com, hem otomobil almak isteyenlerle satıcıları ve bayileri bir araya getiren yeni bir satış platformu, hem de oto alım satımına ilişkin tüm bilgileri tek noktada toplayan zengin bir bilgi kaynağı. Türkiye’nin ilk otomobil referans sistemi olma özelliğine de sahip Otomax.com’da ziyaretçiler, üye satıcıdan yeni ve ikinci el otomobillere ulaşabiliyor, istedikleri özelliklere göre otomobil araştırabiliyor, donanım, teknik özellikleri ve fiyatları bakımından araçları karşılaştırarak, en doğru seçeneğe karar verebiliyor. 2002 yılının Nisan ayında yayınlanmaya başlayan Otomax.com dergisi ise bu avantajları fiziksel ortama taşıyor.

Otomax‘ın sunduğu hizmetler iki ana başlık altında toplanmaktadır:

1. Çok Kanallı, Çok Markalı Referans Sistemi

Referans sistemi, haftalık olarak yayınlanan ve Türkiye’nin ilk otomobil alım satım dergisi Otomax Dergisi ve internet sitesi üzerinden otomobil alıcıları ile satıcıları arasındaki bilgi akışını ve iletişimi sağlamayı hedeflemektedir. Ne Web sitesi ne de dergi üzerinden doğrudan otomobil alım satımı yapılmamakta, otomobil alım satımına aracılık eden bir elektronik ticaret ve bilgi platformu olarak hizmet vermektedir.

Bayi-Müşteri Referans Sistemi

Otomax aracılığı ile yeni ya da ikinci el otomobil almak isteyen müşteriler ile otomobil bayilerini biraraya getirir. Bu sistem sayesinde müşteriler, Otomax’da, aradıkları nitelikte yeni veya ikinci el bir otomobili almaya karar verdiklerinde, otomobilin bulunduğu bayiye bağlayıcı olmayan bir online başvuru formu gönderirler ve sistemden elde edebilecekleri erişim telefon numaraları ile bayiye anında ulaşabilirler. Online başvurularda müşterinin başvurusu, Otomax tarafından online olarak bayiye iletilirken, Otomax üye bayisi, başvuruyu aldıktan en geç 8 iş saati sonra müşteriyi arayarak görüşme saatini belirler.

Bu aşamadan sonra tüm alım-satım işlemleri müşteriler ile bayiler arasında gerçekleşir.

Bayi-Bayi Referans Sistemi

Bayi-Müşteri referans sistemine benzer çalışır, ancak sistem sadece üye yetkili bayilerin katılımına açıktır. Bu sistem Otomax’ın üye bayilere, kendi mekanlarında daha iyi satabileceklerini düşündükleri araçları, diğer üyelerden tedarik edebilme olanağı tanır ve üyelerin tedarik ve stok optimizasyonu sorunlarını çözerek büyük avantaj sağlar. Bayi-Bayi referans sistemini, filo ticareti yapan bayiler ve ellerindeki kiralık araçların ticaretini yapmak isteyen araç kiralama şirketleri de kullanabilir.

Müşteri-Müşteri Referans Sistemi

Bu sistemde otomobillerini satmak isteyen tüketiciler, otomobillerinin özelliklerini sisteme kaydederek ya sabit bir ücret karşılığında hem dergide hem de internet sitesinde resimli ilan verebilirler, yada ücretsiz seri ilan başvurusu yaparlar, ücretsiz seri ilanlar sadece internet sitesinde, resimsiz olarak yayınlanan ilanlardır.Yapılmış olan başvurunun Otomax tarafından onaylanmasından sonra, tüketicilere ilanın başvuru numarası ve yayınlanma süresi hakkında bilgi verilir.

İlanın yayınlanma süresinin bitiminden sonra, tüketicilere, Otomax’a başvurarak ilan süresini uzatma imkanı verilmektedir.

Kredi ve Sigorta Referans Sistemi

Bu sistem, Otomax’ın özel şartlarda anlaşmış olduğu finans kuruluşları ve sigorta şirketlerini, taşıt kredisi almak ve sigorta yaptırmak isteyen tüketicilerle biraraya getirir. Sistem sayesinde tüketiciler, Otomax aracılığı ile satın almaya karar verdikleri bir otomobil için, sisteme üye finans ve sigorta kuruluşlarının ürün ve hizmetleri hakkında bilgi edinebilir, farklı seçenekler arasında karşılaştırma yapabilir, bütçelerine uygun seçenekleri sunan kuruluşlara online başvuru yapabilirler. Başvuru aşamasından sonra tüm işlemler tüketiciler ile ilgili kuruluşlar arasında gerçekleşir.

2. Açık Artırma

Otomax Açık Arttırma Sistemi’nin amacı 2. el otomobillerin artırma yöntemi ile alımı ve satımını gerçekleştirmektir. Marka bağımsız olan bu sistem içerisinde, tüm marka otomobiller ve hafif ticari araçlar alınıp satılabilmektedir. Her ay ortalama 2 kere özel açık artırma düzenlenmektedir. Sistem, alım bacağında sadece Açık Artırma üyelerine yani ikinci el araç alım satımı gerçekleştiren firmalara özeldir. Satım bacağında ise araçlarını satmak isteyen firmalar ve araç kiralama şirketleri bu sistem aracılığıyla geniş bir bayi şebekesine ulaşıp anında araçlarını likide edebilmektedirler.

http://www.haber1.com/haber.asp?id=108861 adresinde yer alan habere göre:

Otomax, Ocak, Şubat ve Mart aylarında başarılı bir performans sergiledi. Kuruluş, 2006 yılının ilk üç ayında çeşitli markalardan 1000’den fazla filo aracını bayilerine sattı.

Otomax, 2006 yılında hayata geçireceği yeni projelerle faaliyet gösterdiği pazarda liderlik hedefliyor.

2. el otomobil pazarının önde gelen kuruluşlarından Otomax, yılın ilk üç ayında başarılı satış rakamlarına ulaştı. Kuruluş, Tuzla’daki 14.000 m2’lik yeni tesisinde sürdürdüğü Açık Artırma faaliyetlerinde çok çeşitli markalarda 1000’den fazla filo aracının bayilerine satışını gerçekleştirdi. Ocak, Şubat ve Mart aylarında Otomax Açık Artırma sisteminde filo satışı yapanlar arasında TEB, Efes Pilsen, Havaş, Finansbank, Derindere, Exxon Mobil, MSD, DenizBank, Astra Zeneca, Confetti, UPS, Zorlu Holding, Havaş, Carrefour gibi şirketler yer alıyor.

Otomax Genel Müdürü Cengiz Temel, 2006’nın 2. el otomobil pazarı için iyi bir yıl olacağına inandıklarını belirtti. Temel şunları söyledi:

“2005 yılında küçülen 2. el otomobil pazarı için 2006 yılından umutluyuz. Bahar ayları otomobil pazarı için en hareketli aylardır. Önümüzdeki dönemde pazarda canlanma yaşanacağına inanıyoruz. Bu canlanmayı düşük faizli konut kredilerine ilginin azalması destekleyecektir. Önümüzdeki dönemde bayiler uzun süre ellerinde kalan araçları uygun piyasa koşullarında nakde çevirmek isteyecekler. Biz de bu hareketli döneme yeni projelerle hazırlanıyoruz. Hedefimiz 2006 yılında kendi faaliyet alanımızda lider konumuna gelmektir.”

2006 yılında yeni projeleri devreye sokacak olan Otomax çok seçenekli dönemi başlatıyor.

Bugüne kadar tüketicilerin ilanlarını sadece Otomax Dergisi’nde ve İnternet sitesinde yayınlayan Otomax, şimdi ek seçenekler de sunuyor. Bundan böyle araçlar tahmini açık artırmada satış fiyatı verilerek belli bir komisyon karşılığı açık artırmaya çıkartılabilecek. Ayrıca Otomax acil satış yapmak isteyen tüketicilerin araçlarını anında nakit paraya satın alabilecek ve araçların devrini üstlenebilecek.

Otomax 2006 yılında hızla Otomax markalı bayileri yaygınlaştıracak ve müşteri odaklı hizmetlerini bu bayiler üzerinden tüketicilere ulaştıracak. İlk Otomax Bayisi İstanbul’da Mart ayında açıldı. Kuruluş önümüzdeki dönemde bayilerinin Türkiye’nin her noktasına yayılmasını amaçlıyor.

Otomax’ın bu yıl üyelerine sunacağı yenilikler arasında Sadakat Programı da yer alıyor. Bu program çerçevesinde üye satıcılara, Otomax’tan aldıkları hizmetin boyutuna göre artan avantajlar sunulacak.

Bu yeniliklerin yanı sıra Nisan ayı itibari ile Otomax dergisinin fiyatı 2 YTL’den 1 YTL’ye düşürüldü ve haftalık tirajı artırıldı. Böylelikle derginin daha fazla tüketiciye ulaşması hedefleniyor. Bugüne kadar Cuma günleri okurlarıyla buluşan Otomax dergisi, bundan böyle Pazartesi günü bayilerde yerini alacak.

2. el otomobil pazarında modern bir çözüm: Açık Artırma Satışları.

Her hafta kuruluşun 14.000 metrekarelik Tuzla tesislerinde düzenlenen Özel Açık Artırmalara pek çok şehirden üye satıcılar katılabiliyor. Sistemde bir haftada ortalama 100’ün üzerinde değişik marka model ve yaşlarda otomobil ve hafif ticari araç satılıyor.

Otomax Açık Artırma Sistemi, filolarını satmak isteyen kuruluşlara güvenilir ve kurumsal bir ortam sunuyor. Açık Artırma Sisteminde şirketlerin filo araçları, bayilere bayrak kaldırma yöntemi ile satılıyor. Otomax Motorize Ekspertiz Ekipleri satılmak istenilen firma araçlarını adreslerinde inceliyor. Bu ekspertiz hizmeti sırasında araçlar için hem satın alma teklifi, hem de araçların açık artırmada satılabileceği en düşük ve en yüksek fiyat tahminlerini veriliyor. Firma isterse Otomax araçları devirleri ile beraber satın alıyor. Ya da firmalar araçlarını Otomax’ın Özel Açık Artırma sistemine verebiliyor. Bu sistem aracılığıyla kuruluşlar geniş bir bayi şebekesine ulaşıp araçlarını masrafsız satabiliyorlar.

http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=7335 adresinde Otomax.Com sitesinin aldığı ödül hakkında bilgi:

– Otomax.com, Capital Dergisi ve Siemens Business Services işbirliğiyle düzenlenen “e-Dönüşüm Liderleri” yarışmasında bilişim dalında büyük ödüle layık görüldü. 2 yıl gibi kısa bir sürede büyük bir başarı elde eden Otomax.com aldığı ödülle e-Dönüşüm’ün öncüleri arasında olduğunu kanıtladı.

Türkiye’nin ilk çok kanallı ve çok markalı 2. el otomobil satış platformu Otomax.com, Capital Dergisi ve Siemens Business Services işbirliğiyle düzenlenen “e-Dönüşüm Liderleri” yarışmasında bilişim kategorisinde birinci oldu. Kurulduğu 2001 yılından bu yana hem üye satıcılarına hem de otomobil almak isteyen tüketicilere sunduğu hizmetleri sürekli geliştiren Otomax.com aldığı ödülle e-Dönüşüm’ün öncüleri arasında olduğunu kanıtladı.

Türkiye’de şirketlerin rekabetçi konumlarını güçlendirmeleri gerektiğini, bunun için de değişen koşullara kolay uyum sağlayan bir iş modelinin gerekli olduğunu belirten Otomax.com Genel Müdürü Cengiz Temel sözlerini şöyle sürdürdü:


    “İnternet esnek bir iş modeli oluşturmak için çok büyük fırsatlar sunuyor. Otomax.com olarak İnternet’in sunduğu fırsatları değerlendirerek Türk otomotiv pazarının daha etkin işlemesini sağlamak, otomotiv sektöründeki pazarlama ve dağıtım giderlerini azaltmak ve sektörde e-dönüşüm öncüsü olmak hedefiyle yola çıktık. 2 yıl gibi kısa bir sürede, yaptığımız çalışmaların meyvesini almaktan çok mutluyuz. Bundan sonra da üye satıcılarımıza ve tüketicilere sunduğumuz avantajlı hizmetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. ”


Otomax.com’un ödül getiren uygulamaları

200 bine yaklaşan üyesiyle Otomax.com, teknolojinin sunduğu tüm olanaklardan yararlanarak oto sahibi üyelerine katma değerli çözümler sunuyor. Sitedeki çözümlerin birçoğu Otomax Club çatısı altında yer alıyor. Gelişmiş bir CRM uygulaması olan Otomax Club’ı, Otomax’ın yanı sıra iş ortakları da müşteri ilişkileri yönetimlerinde kullanabiliyorlar. Otomax.com’un üyelerine sunduğu diğer hizmetler arasında ise online kredi ve yeni uygulamaya giren Otomax.com garanti sayılabilir. Otomobillerde fabrika garantisi bittikten sonra oluşacak arızalara karşı geliştirilen garanti paketi, araçların mekanik ve elektrik arızaları sonucu oluşan yedek parça ile işçilik giderlerini karşılıyor.

İnternet sitesinin ardından, Türkiye’nin ilk ve tek resimli ikinci el otomobil alım satım rehberi ile de otomobil meraklılarına ulaşan ve 100 binlerce otomobil alıcısını tüm Türkiye’den satıcılarla güvenli bir platformda buluşturan Otomax.com’un, İstanbul’da başlayan ve hızla genişleyerek kısa sürede tüm Türkiye’ye yayılan üye bayi ağına sahip.

“e-Dönüşüm Liderleri” yarışması hakkında

Capital ve SBS Türkiye’nin işbirliği ile Türkiye’de e-dönüşümü gerçekleştirmiş, bu konuda ciddi mesafeler alan şirketleri, kurumları ortaya çıkarmak, örnek öykülerini iş dünyasıyla tanıştırmak amacıyla başlatılan yarışmanın başvuruları 01 Nisan – 15 Eylül 2002 tarihleri arasında yapıldı. Yarışmada adaylar Hizmet/Ticaret, KOBİ, Finans, Bilişim, Sanayi ve Kamu kategorilerinde değerlendirildiler. Otomax.com’un da aday olduğu bilişim kategorisinde Arena Bilgisayar ve UND finale kalan diğer firmalar arasında yer alıyor.

Yarışmanın juri üyeleri; Çağlayan ARKAN- SBS, Doç. Dilek ÇETİNDAMAR- Sabancı Üniversitesi, Ersin ARIOĞLU, Göktekin DİNÇERLER- McKinsey, Dr. Gülçin BÜYÜKÖZKAN- Galatasaray Üniversitesi, Haluk MAGA- Microsoft, Lütfi YENEL-TÜSİAD Bilgi Teknolojisi Komitesi, Rauf ATEŞ- Capital ve Şeref OĞUZ- Gazeteci, Danışman

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi