– Infiniti markası Türkiye pazarına girişiyle beraber ilk Infiniti Roadshow organizasyonunu İstanbul’un ardından İzmir’de gerçekleştiriyor. İzmir Infiniti Roadshow, İzmir Swissotel Grand Efes içersinde G37S, M30d, FX30d modellerini sergileyerek gerçekleştirmekte. 7 Nisan – 22 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan bu organizasyonda araçları yakından görebilir, inceleyebilir ve test edebilirsiniz. Randevu almayı unutmayın.

– Markayı ilk önce biraz tanıyalım istedim. Infiniti, Nissan’ın Amerika kıtasında lüks segmentte yer alacak araçlar satması hayaliyle beraber 1989 yılında markayı yaratmasıyla başladı. Orta Doğu, Kuzey Kore, Rusya, Tayvan, Çin, Ukrayna pazarlarına açılarak kendini tüketicilerine daha çok göstermeye çalıştı. Geçte olsa 2008 yılından itibaren Avrupa pazarında da yer almaya başladı. 15 ülkede yaklaşık 230 ofise sahip Infiniti, ülkemizde ise Nissan tarafından eski I30 ve QX4 modelleri resmi olarak getiridysede bunun devamı ne yazikki gelmedi. Yıl 2011 ve Bayraktar grup lüks Infiniti markasının distribitörlüğünü alarak Türkiye pazarına girişini yaptı. Şu an güncel olan tüm modelleri (Stokta olmayanlar ve isteğe bağlı sipariş edilenler hariç) görme, inceleme ve satın alma fırsatını Türkiye çapıdan şimdilik 2 adet Infiniti için özel hazırlanmış ofislerde (Birincisi Infiniti Centre İstinye’de bulunan, diğeri ise İzmir’de kısa süre içersinde açılacak olan.) müşterilerine sunmakta.

Infiniti Marka Otomobiller

– Gelelim İzmir Infiniti Roadshow‘a. Fx30d ve M30d modellerini test etmek hemde marka yetkilisi ile görüşmek için talebimizi ilgili birime ilettik. Kendilerinden jet hızıyla yanıt geldi ve 23 Nisan Cumartesi günü Swissotel Grand Efes‘te Infiniti standına yetkili ile görüşmek için gittik. Erinç Bey‘le görüşmemizi yaptık. Infiniti ve Bayraktar Grubu hakkında sorularımızı sorduk ve zaman sıkıntısı olmadan görüşmemizi tamamladık. Neler konuştuğumuza ve o günün nasıl geçtiğine satır başlıkları ile değinelim.

– Infiniti orta – lüks segment araçlar üretmekte.
– Benzinli motorlar sadece Infiniti için Japonyada üretilirken, dizel motorlar Renault-Nissan otaklığı çerçevesinde Renault tarafından üretilmekteler.
– Araçların motor sesleri patenti alınmış, ses mühendisleri tarafından geliştirilmiş tok,ham ve gerçek bir motor sesi diyebileceğimiz bir karşımından oluşmakta.
– Infiniti 2008’de Avrupa’ya açılmadan önce, 7 yıl boyunca Avrupa’lıların yaşam ve satın alma alışkanlıklarını incelemiş. Buradan çıkardığı sonuçlara göre araçlarını – donanımlarını belirlemiş.
– Sponsorluk olarak şu anda Cirque du Soleil bulunmakta. İkili sponsorluk anlaşması dahilinde Infiniti bu markanın tüm etkinliklerinde araç sağlamakta. Bunun haricinde dünya çapında motor sporları düşünüldüğünde 2011 yılında RedBull Formula 1 araçlarına motor sağlayacak. Infiniti Europe tarafından bir bilgilendirme gelmesi durumunda sponsorluk şekilde Türkiye’de bu tarz bir işbiliği yapılabileceği belirtildi.
– Araçlarda bulunan benzersiz özelliklerden: 4WAS:Four Wheel Active Steering 4 tekerleğinde yönlendirilebilmesi özelliği. Bunu özellikle 60 km/h ‘ten yüksek hızlarda şerit değiştirirken arka tekerleklerin ön tekerleklere göre aynı yönde belli bir açıyla hareket ederek daha hızlı bir şekilde şeride girilmesi sağlanıyor. Benzer olarak, bu sistemin BMW 7 serisi Long versiyonlarında arka tekerlekler ön tekerleklerle zıt yönde dönebilerek şerit değiştirme özelliği bulunmakta.
Forest Air: Orman havası diye çevirebiliriz. Infiniti mühendisleri araçların içersine Japonya ormanlarının çim ve toprak kokusunu entegre etmişler. Bunun nedeni ise kişinin doğa ile olan birlikteliğinin araç içinde dahi koparılmaması olarak düşünebilirsiniz. Bu kokuları belli bir süre sonra farketmeyeceksiniz ama Erinç Beyin belirttiği gibi çevrenize çim biçilirken yada doğa gezilerinde aracınız hep aklınıza gelecek.
Scratch Shield: Özel boya kaplaması sayesinde aracınızda gerek yıkama gerekse farklı nedenlerden dolayı oluşan küçük çiziklerin güneş ışığının etkisiyle azaltılması yada yok edilmesi işleminin genel adı. Aracınızı en az 48 saat güneş altında bıraktığınızda çiziklerin tümünün değil çoğunluğunun yok olduğunu görebileceğinizi söylediler. Bu durumu abartmamak gerekiyor derin bir çizik atıp aracı güneşe bırakmayı düşünmezsiniz değil mi?
– Araçta günümüzdeki lüks segment otomobillerindeki tüm özellikler bulunmakta ama bunlar sizin sürüşünüze hiçbir etkisi olmamakta. Siz farkında olmadan bu sistemler arkaplanda çalışarak sizi sıkıntıya sokmuyorlar.
– Infiniti, araçlarını alan müşterilerini “Sessiz Asiler” olarak betimlemekte. Bu kişileri şöyle tarif etmektedir; Ne kendini çok göstermek isteyen, ne de sıradanlıklara uyan kişiler. Sıradanlıklara başkaldıran ve kendini çok önde tutmayan insanlar Sessiz Asiler. Bu sıradan görünen özgün kişiler, sadece Premium ürünü değil, aynı zamanda Premium deneyimi de tercih ediyorlar.
– Infiniti modellerinin tüm çizimlerin ilk aşaması 2 yada 3 fırça darbesiyle aracın genel hatlarını oluşturan Kaligrafi sanatçısı olan Shiro Nakamura tarafından doğuyor bütün
Infiniti’lerde bu fırça darbelerinin çizgilerini görebilirsiniz. Bu tasarım Japon kültüründe bulunan ADEYEKA’yı yansıtmakta. Adeyeka da canlılık, zerafet gibi kavramlarla tanımlanabilir.
– Infiniti kullanıcıların %85’i 35 yaş üzeri olan erkekler. Bayan müşterisi yok denecek kadar az. Ayrıca düşük oranda olsa da 25-30 yaş arası üst gelir düzeyindeki ailelerin çocuklarının tercihi de olmakta.
– Satış hedeflerine gelince 2010 satış adeti:112 olarak gerçekleşen Infiniti, 2011 yılı hedefi ise 200 araç iken şu anda 350 rakamına yükselmiş durumda.

Infiniti FX30d Test Sürüşü

– Arkadaşım ve ben Infiniti FX30d modelini alarak Swissotelden 2 kordona ve oradan Konak meydanına uzanan kendi güzergahımızı çizerek test sürüşümüzü gerçekleştirdik.

Infiniti FX30d

Tuna:
– FX serisi kalıplı, oturaklı bir araç. Döşemeler, kokpit, düğmeler olsun kesinlikle size bir şeylerin bu araçta farklı olduğunu hissettiriyor. Direksiyona geçtiğinizde sizi ön kaputun 3 adet çıkıntısı karşılıyor. Pek alışık olmadığım bu araçta büyüklükleri hakkında hiçbir fikriniz olmuyor ama yan aynalar size her şeyi net şekilde gösteriyorlar. 3.0lt turbodizel motor sessini içerden duyabiliyorsunuz ama bu sesi tıkırtı sesi olarak algılamayın tok bir ses geliyor, hep otomobil dergilerinde okuduğum o hormutulu diye tabir edilen ses bu olsa gerek ve gaza yüklendiğinizde o patentli sesi gayet net duyabiliyorsunuz. Şehir içinde bulduğumuz boşluklarda maksimum 100km hıza kadar çıkabildik. Hızlanmak isterseniz yavaşça gaz pedalını itin olacakları ben size kısaca anlatayım. Aracın önü biraz havalanıyor, o tok ses hemen yaygara koparmaya başlıyor ve ibre hızlıca yükseliyor sizde bu arada sizi sarmalayan koltuklara biraz daha gömülüyorsunuz yada görevlinin söylediği gibi sinek gibi yapışıyorsunuz. Ardından aracın önü yavaşça alçalıyor ve yol bitmiş oluyor. Araçta forumlardada bahsedildiği gibi sert bir süspansiyon sistemi yer alıyor. Bu sistem avantajı virajlarda ve sollamalarda yığılmaları önlüyor ve zevkli bir sürüş sağlıyor, dezavantajı ise biraz zıplatıyor. Ama bunun çaresi var konfora yönelik donanım paketleri firma isteğe bağlı olarak size sunmakta. Bu tamamen kullanıcının isteğine bağlı bir durum. Yakıt tüketiminde de bahsedelim şıkışık trafikte 12-13lt sınırlarında dolaşan araç şehir dışı yollarda ise daha düşük tüketim ile yüzünüzü güldürecektir. FX 30d GT modeli anahtar teslim fiyatı 111.906 Euro.

Deniz:
Infiniti FX 30d modelinin testi çok keyif vericiydi. Çünkü tasarımında Japon felsefesinin izlerinden canlılık, zarafet gibi özellikleri barındıran ayrıca, Japon motorlarının bildiğimiz hırçınlığı birleşince Infiniti araba tutkunlarının ağzını sulandırıyor. FX 30d’de bulunan turbo şarjlı V6 3.0L dizel motor 238bg güç ve 550Nm tork üretirken, V6 3.7L benzinli motor versiyonu VVEL teknolojisi sayesinde 320bg güç üretiyor. VVEL (Değişken Valf Zamanlama Sistemi) teknolojisi motorun komutlarınıza ışık hızıyla cevap vermesini sağlayarak size tam anlamıyla muhteşem bir sürüş keyfi yaşatır. Bizim test etme fırsatı bulduğumuz 550Nm tork ve 238bg güç üreten motora sahip, manuel modlu ve magnezyumdan imal edilmiş direksiyondan kontrol edilen vites kollarına sahip 7 vitesli otomatik şanzımana sahip araç, 2 ton boş ağırlığa sahip aracı hareket ettirmekte çok zorlanmıyor.

– Aracın motoru ile şanzımanı gayet uyumlu çalışmaktadır. Fakat aracın gaz pedalına verdiği tepkiler çok hırçın değil, motorun 1750 dev/dk’dan itibaren ürettiği torkun asıl hissini gaz pedalına yüklenildiğinizde hissediyorsunuz. Aracın burnu yükselip, araç sizi koltuklara yapıştırdığında bu aracın 2 ton ağırlığında olup, 4865 mm uzunluğa ve 1680 mm yüksekliğe sahip olduğunu unutuyorsunuz. Ama aracın boyutlarını sıkışık trafikte veya bir yere park ederken gayet net bir şekilde fark ediliyor fakat burada da baya geniş tutulmuş yan aynalar işinizi kolaylaştırmak için size yardımcı olmaya hazırlar. Aracın süspansiyon sistemi ise biraz sert olarak ayarlanmış çünkü 2 ton ağırlık, yüksekliği ve aracın sportif kullanıma yatkınlığını düşündüğümüzde bunun nedenini anlayabiliyoruz. Ama bu sertlik insanı çok rahatsız edecek düzeyde değil, sürüşümüzün benim açımdan gayet konforlu geçtiğini belirtmek isterim. İzmir Swiss Otel’de bizi gayet iyi bir şekilde ağırlayan Erinç Bey’in Infiniti’nin genel kullanıcı kitlesi hakkında bize gösterdiği sunumdaki gibi bu markayı tercih edecek alıcılar “Sessiz Asiler” olarak betimlenebilir ama benim bu betimlemeye eklemek istediğim ufak bir nokta var. Bu nokta da bu “Sessiz Asiler” in cüzdanlarının bir miktar kabarık olması gerekiyor ve bana göre sessiz ve zengin asi olmak durumundalar. Çünkü ortalama 12-13lt tüketen bir aracı Türkiye’ye has ÖTV ve KDV oranlarıyla almak için belirttiğim özellik geçerli. Fakat bunun dışında aracı alan müşterilerin Infiniti markasının sadece Premium ürününü değil, aynı zamanda Premium deneyimini de tercih ettiğini unutmamak gerekiyor.

– Sonuç olarak 13:30da başlayan görüşmemiz, yemek molası ve Fenerbahçenin otele yerleşmesi nedeniyle saat 18:00’e kadar uzadı. Ama sorunsuz bir şekilde geçtiğini söyleyebilirim. Bayraktar Holding’in otomotiv bölümüne bakarsanız Citroen, Subaru, Infiniti, Great Wall, Yokohama markalarını bulundurmakta. A sınıf araçtan, spor otomobillere ve lüks segmente kadar tüm araçlara sahipler. Tek eksikleri ise SUV yada Jeep diye tabir edeceğimiz Infiniti FX sersinden daha büyük araçlarla bu aileyi büyütmek isteyebilirler. Buradan Erinç Bey‘e göstermiş olduğu ilgiden ve samimi konuşmasından dolayı teşekürlerimi iletiyorum.

Infiniti Roadshow 2011 Tarihleri

25 Nisan – 25 Mayıs – Ankara Sheraton Hotel
24 – 27 Mayıs – Antep Bayazhan Hoteli
30 Mayıs – 14 Haziran – Adana Hilton Hotel
6 – 7 Haziran – Mersin Hilton Hotel

Infiniti Tercihiniz

[poll id=”22″]

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi