31 Tem
2008

Merhabalar. Yeniden yeni bir yayınla karşınızda olmakta mutluyuz. Yayın akıkışımızı sizin için olabildiğince doyurucu haberlerle doldurmaya çalıştık. “Transporter yani “Taşıyıcı” ‘nın üçüncü filmi çekildi, Dacia Sandero satışta, Whampoa Garden gemisi, Renault Magane 3 görüntülendi, Renault Kangoo Compact fotoğraflandı, 2003 Cadillac Sixteen incelemesi. Evet şimdi haberlerimize geçelim isterseniz.

Otomot TV Bölüm 6 ‘yı izlemek ister misiniz?

Haber 1
Kaynak: http://www.sinepil.org/

Gerek içersinde yer alan araçları Gerekse konusuyla her zaman tekrar tekrar izlediğim filmlerden biri olan Transporter yani “Taşıyıcı” ‘nın üçüncü filmi çekildi ve fragmanı yayınlandı. BMW 3 serisi ile başayan film, ikinci serisinde Mercedes S ve Audi S8 ile serüven devam etmişti. Süper karete hareketleriyle kötülerin korkulu rüyası Frank Martin geri dönüyor. Diğer Transporter filmlerinde olduğu gibi Frank Martin ‘i Jason Statham oynuyor. Şu an post production aşamasında olan film Amerika’da 26 Kasım 2008 tarihince gösterime girmesi beklenmekte. Türkiye’de ise 2009 ‘da gösterime girecek olan filmin ilk videosuyla sizleri başbaşa bırakıyoruz.

—————————————————
Haber 2
Kaynak: http://www.yenisandero.com/

Dacia markası; hem yeni logosunu hemde Renault‘nun satın almasından itibaren artık düşük bütçelerle düzgün, sağlam ve uygun fiyatlı araçlar yapmaya başladı.

Sandero’nun piyasaya sürülüşü, Dacia’nın gelişiminde önemli bir dönüm noktası oluşturuyor. Sedan ve MCV modellerinden oluşan Dacia ürün yelpazesi, Sandero ile DAcia için yeni bir segment olan kompakt hatchback segmentine açılıyor ve yeni bir müşteri kitlesini feth etmek üzere yola çıkıyor.Dacia Sandero, 2008 Haziran ayından itibaren aşamalı olarak Avrupa’da ve Kuzey Afrika’da satışa sunulmaya başlandı. 11 Temmuz 2008 tarihinden itibaren DACIA showroomlarında Türk tüketicisi ile buluşacak.

– Piteşti fabrikasının üretim bandına 2007 Ekim ayı sonunda eklendi. Brezilya’daki Curitiba fabrikası Brezilya ve Arjantin için Renault Sandero üretiyor. Dacia Sandero’nun Avrupa’da geliştirilmesi ve üretilmesi için toplam 147 milyon Euro yatırım yapıldı. Bunun 65 milyonu etüt ve mühendislik giderlerine, 82 milyonu da Piteşti fabrikasındaki yatırımlara harcandı.
2008 yılı Ocak ayında Brezilya ve Arjantin’de, 2008 yılı ortasından itibaren Türkiye dışında Avrupa ve Kuzey Afrika’da piyasaya sürülen Sandero, tıpkı Logan gibi, tüm dünyaya yayılacak.
2008 yılı sonuna kadar bu yeni 5 kapılı kompakt hatchback Kolombiya’da üretilmeye başlanılacak (Medellin’de bulunan Sofasa fabrikasında Renault markasıyla). 2009’da Fas’ta (Kazablanka’da Somaca fabrikasında, Dacia markası altında), Rusya’da (Moskova’da Avtoframos fabrikasında Renault markası altında) ve Güney Afrika’da (Rosslyn’deki Nissan fabrikasında Renault markası altında) üretilmeye başlanılacak.
– Dacia yeni modelinin tanıtımı içinde bir de site açmış durumda. Artık yeni bir otomobil satışa sunulmadan önce özellikle internet kanalları kullanılarak modelin adının başına yeni kelimesi eklenerek http://yenisandero.com tarzında siteler karşımıza çıkıyor.
– Sitede Özellikle Sandero Uzmanlara karşı diye bir bölüm hazırlanmış ama ne olduğunu henüz çözemedik. Sürekli Sandero 3 expert 0 yazmakta. En iyisi kendiniz inceleyin ve yeni Dacia sanderoyu keşfedin..

———————————————–
Haber 3
Kaynak: http://gizmodo.com/

Whampoa Garden. Bu adı ilk kez duyuyorsunuzdur. Hong Kong’un ortasında dev bir alışveriş merkezinin adı aslında. Ama bu merkezin farklı bir özelliği bulunmakta. Bu Hong Kong’un tam ortasına yerleştirilmiş bir gemi. Para Aşkının gemisi..
– Alışveriş merkezinin içersinde, restaurantlar, mağazalar ve bir adet hotel bulunmakta. Gemi o kadar büyükki Google Maps’te dahi görmeden geçemiyorsunuz.

———————————————–

Haber 4
Kaynak: http://www.cars.justelite.net/

– Haberimiz biraz şiddet içeriyor. Resimlerden de anlayacağınız üzere küçük çaplı bir kaza görüntüsü ama metrodaki yürüyen merdivenlerden inmeye çalışan bir aceleci şoförün aracına ait.
– O kadar acele ile metro istasyonuna gelmiş ki araç sahibi otomobilinden inmeyi unutmuş ve son durumu karşınızda…

—————————————————–

Haber 5
Kaynak: http://www.worldcarfans.com/

Artık yılan hikayesine dönen Renault Magane 3’ün fotoğrafları tüm engellere rağmen çekildi. Gerçi araç Megane’ın RS versiyonu olma ihtimali çok yüksek ama genel görünümüne bakılırsa yeni çıkacak Megane 3 hakkında detaylı bilgiler vermekte.
– Kamuflajsız olarak görüntülenmesi ise yeni modellerinin neye benzeyeceğini devlet sırrı gibi saklayan firmanın boş bir anına mı, yoksa planlı olarak mı fotoğraflandığını kestiremiyoruz. AutoPlus fotoğrafçısı tarafından çekilen fotoğraflarda, 3 kapılı, coupe görünümlü ve firmanın daha çok RS modellerinde kullandığı kırmızı renkli, göz kamaştıran bir araç görüyoruz.
– Paris otomobil Fuarında son halini göreceğimiz Megane 3, 3 ve 5 kapılı seçenekleriyle sedan, coupe, cabriolet, station wagon ve crossover gövde tipleriyle karşımıza çıkacak. Nissan Qashqai ile aynı platformu paylaşan model, Avrupa pazarında, Peugeot 308, Fiat Bravo ve VW Golf 6 ile yarışacak. Yeni megane 3’ü sabırsızlıkla bekliyoruz.

—————————————————–

Haber 6
Kaynak: http://www.autoblog.it/

– Renault firması artık rekabetin kızıştığını, rakiplerinin sürekli yeni modeller çıkararak yeni segmentler yaratarak boşlukları doldurmalarını yeni anlamış olacak ki, son bir kaç aydır yeni model haberlerinin ardı arkası kesilmiyor.
– Bu haberimizde ise Kangoo Consept modelinin artık gerçeğe dönüştüğünü kanıtlayan bir fotoğraf çekilmiş. Fotoğraftaki araç 2 kapılı, daha çok yükseltilmiş bir Renault Clio havasında.
– Araç aslında yollarda yakın zamanda göreceğimizi umduğumuz, Fiat Fiorino Kombi modeline rakip olarak çıkaracakları Kangoo Compact modelinden başkası değil. 2007 yılında Frankfurt otomobil Fuarında gösterilen Consept modelle arasında bariz farklar olmasına karşın, gayet hoş bir araç olduğunu söyleyebiliriz.
– Özellikle yeni çıkan Kangoo modelini gördüyseniz bu aracında güzel bir model olacağını anlayabilirsiniz.

—————————————————–

Haber 7
Kaynak: http://en.wikipedia.org/ – http://www.rsportscars.com/ – http://www.seriouswheels.com/ – http://www.conceptcarz.com/ – http://auto.howstuffworks.com/

2003 yılına geri dönüyoruz. Prototip halinde, yüksek performanslı cadillac firmasının ilk ultra lüks sedan modeli Cadillac Sixteen tanıtıldı. Araç 32 valfli V16 13.6lt yada 13600cc yada yaklaşık 830 kübik inç motor hacminde, elektronik kontrollü bazı yerlerde 10 densede 4 ileri otomatik şanzıman, 24inçlik alüminyum tekerleklere hareket vermekte.Alüminyum-çelik şasisi, 16inç çapında 6 piston kaliperli ön ve arka disklerle güvenli şekilde durabilmekte.
– Motorun en önemli özelliği ise yakıt koruma “Active Fuel management” sistemine sahip olması. Bu sistemi 2004 ile 2005 yıllarında Genaral Motors kendi modellerinde de kullandı. Cadillac Sixteen, sakin kullanımlarda 12 silindirini kapatarak 100kmde 11.8lt tüketirken, güç isteği arttıkça sırasıyla 4 – 8 ve 16 silindirini çalıştırarak gerekli ivmelenmeyi sağlamakta. Aracın tahmini olarak 1000hp güç ve 1355NM torka sahip olduğu tahmin ediliyor.
– 1930 model Cadillac V-16 ‘nın adını taşıyan ve 1967 Cadillac Eldorado‘nun tasarımından yararlanılarak yeniden dizayn edilen bu prototip, kristalden yapılmış logosu ve orta konsolundaki Bulgari marka saatiyle geçmişe göndermeler yaparken, DVD navigasyon sistemi, Bose ses sistemi, 5.nesil OnStar araç içi güvenlik ve iletişim sistemi ile de günümüzün son teknolojilerini de bünyesinde barındırmakta.

– Marka bu tip modeller geliştirerek gelecekteki modelleri hakkında az çok bilgi vermekte. Örnek olarak CTS modelide bu tasarımdan yararlanılarak oluşturulmuş. Cadillac Sixteen modelini henüz yollarda ve satış listelerinde göremiyor olsakta video oyunlarında yerini aldı bile. Midnight Club 3, ve 4, Test Drive Unlimited içersinde yerini almış bile. Ayrıca Top Gear programının 10.bölümünde de tanıtımı yapıldı. Son olarak 2006 yılında Adam Sandler’ın oynadığı Click adlı filmde de görebilirsiniz.

– Dış tasarım Brian Smith, iç tasarım Eric Clough‘a ait model, Amerikalıların hala gösterişli, dev hacimli ve uzun kaputlu tankvari araçlarını her zaman üretmek için bir fırsat kolladıklarının bir kanıtı. Tek kelimeyle harika…

– Aracın kısaca geçmişine değinirsek, 1930-1937 yılları arasında ürettiği aynı ismi taşıyan modelinin günümüze uyarlanmış hali.Fiyatı ise 4700 dolar olan 1930 yılında 3250 adet , 1937 yılında ise sadece 49 adet üretilerek üretimi son bulan bir araç.

Bu haftaki ilk yayınımızın da sonuna geldi. Bir sonraki yayında görüşmek üzere

Hoşçakalın…

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi