06 Eki
2007

– Dünyanın en büyük ilk on fuarı arasına adını yazdırarak, İstanbul’u Avrasya’nın bilgi ve iletişim teknolojileri pazarının merkezi durumuna getiren CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl 2 – 7 Ekim 2007 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Fuar, dünyanın dört bir yanındaki 70 kadar ülke ve bölgeden 150 bini aşkın ziyaretçiyi İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya getirerek benzersiz bir sinerji yaratıyor. Bu nedenle bende Cebit’te göze çarpan gelişmeleri toparladım ve sunuyorum

İlk Telekomünikasyon Müzesi

Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED) tarafından 3. salon 234 numaralı standda kurulacak “Zaman Tüneli” temalı Telekomünikasyon Müzesi ile aynı zamanda Türkiye’de bir ilk gerçekleştiriliyor.

CeBIT Bilişim Eurasia için özel olarak TÜTED tarafından hazırlanan Türkiye’nin ilk Telekomünikasyon Müzesi, telekomünikasyon araçlarının geçmişten bugününe ve geleceğine ışık tutan farklı bir temayı gündeme getiriyor.

Zaman Tüneli, Türkiye’de özellikle yaşı 30’ların altında olanlar için ilk icat telefondan telgrafa, elle yönetilen ilk santraldan telekse kadar uzanangeçmişten bugünün pek çok gelişmiş teknolojileri arasında ilginç, hatta giderek hızlanan renkli bir yolculuk yapma fırsatı sunuyor.

Vestel
Vestel, CeBIT Bilişim Fuarı’nda en son teknoloji ürünleriyle boy gösteriyor. Dijital Yaşam konseptli alanda Vestel City’de üretilen tam 117 ürün modeli, 576 metrekarelik dev Vestel standında ziyaretçilerle buluşuyor. Vestel Pixellence LCD TV serisi, aynı ekranda iki görüntüye ayrı ses veren Sound Beam özellikli LCD TV’ler ve hızıyla öne çıkan yeni Kronos PC Vestel’in CEBİT’teki öne çıkan ürünleri arasında yer alıyor.

Full HD ürünler, IP çözümler, Hastane TV, Interaktif Otel TV, Public Display LCD’ler, Wireless TV 2 (web TV) gibi mevcut ve yakın gelecek ürünleri, ödül alan yeni estetiğe sahip ve patentli teknolojileri ile Vestel LCD dünyası.

VDSL2 ve IPTVTürk
Türk Telekom standında altı gün boyunca sürprizler ziyaretçileri bekleyecek. TTNet’in konuğu olarak Mazhar Alanson’un yanısıra, Türk Telekom Basketbol takımı yıldızları ve Türk Telekom bayan voleybol takımı oyuncularının da stand alanını fuar esnansında ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca TTNet reklam yıldızı yarışması, yeni ürünlerin tanıtıldığı skeçler de Türk Telekom standına hareket getirecek.
Türk Telekom bu yıl fuarda “Hız” konseptli yeni ürünlerin tanıtımını yapıyor.

Avrupa’nın en hızlı DSL’i Cebit Bilişim 8. Salonda
-Türk Telekom, Ocak 2008’de pazara sunacağı VDSL2 hızlı internet hizmetini ilk kez CeBIT Bilişim’de tanıtacak
-İlk etapta 30 megabit hızla pazara sunulacak olan VDSL2’nin hızı 70 megabite kadar varıyor
-VDSL2 hizmeti pazara sunulacağı ilk anda 100.000 müşteriye ulaşacak

Telefonla yüzyüze: Görüntülü telefon
-Ev ve iş telefonlarından karşı tarafın görüntüsü ile konuşma
-Sesli veya görüntülü mesaj bırakma
-Telefon rehberinizde kişiye özel zil seçenekleri ve gruplandırma imkanı (aile, iş, arkadaş, vb…), telefon rehberine numara kaydetme
-“Caller ID” özelliği: Sizi arayan kişinin resmini ekranda görme

IPTV ile televizyon anlayışı değişecek
-Binlerce seçenek arasından istediğiniz film, dizi, belgesel ya da müzik yayını seçimi
-Yayını kontrol etme ( durdurma- ileri- geri sarma)
-Ses , görüntü ve veri hizmetlerinin tek bir kumanda ile kontrol edilebilmesi. ( Örneğin: TV seyrederken aynı sistem içerisinde internetten film hakkında bilgi aranması, telefon görüşmesi yapılması)
-Anında alışveriş, oyun gibi internette kullanılan interaktif fonksiyonaların kullanılması,
-Belirli bir süre öncesine kadar yayınlanmış olan TV programlarının izlenilebilmesi.

Panasonic
Dünyanın en büyük teknoloji üreticilerinden Panasonic’in birbirinden yeni ürünlerinin sergilendiği Tekofaks Panasonic standında “Living in HD (HD Dünyasında Yaşam)” ana teması işleniyor ve HD (yüksek çözünürlüklü) ürünler ön plana çıkıyor. Dünyanın en büyük Full HD plazması Panasonic 103 inç(262 cm), Lumix ailesinin iki yeni üyesi FX100 ve L10 ile içide dışı da renkli fotokopi makinesi DP-C264 Workio da dikkat çeken ürünler arasında yer alıyor.

Teknolojisi ve tasarımıyla farklılaşan yıldız ürünlerinin yanı sıra Tekofaks Panasonic’in bu yıl Türk tüketicisiyle buluşturacağı iki yeniliği daha bulunuyor. Bu yenilikleri, Haziran ayında faaliyete geçen ve geniş ürün yelpazesinin yer aldığı online satış sitesi eshop.panasonic.com.tr ve Panasonic’in fotoğraf makinası markası “Lumix”i rakiplerinden farklılaştıran sevimli “Lumix Ailesi” oluşturuyor.

Akbank’tan Kredi Makinesi
AkbankPerakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil, konu ile ilgili olarak; kredi süreçlerinin Kredi Makinesi ile yepyeni bir boyut kazandığını vurgularken, Bankacılıkta devrim niteliğinde bir buluşa imza attıklarını ve dünya bankacılık sektöründe bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Binbaşgil, kredi makinesini yüzde 100 Türk beyin gücü ve 1 buçuk yıllık ekip çalışmasının ürünü olduğunu söyledi.

Bankacılık dünyasına self servis kredi anlayışını getiren Kredi Makinesi sayesinde kredi kartı ve bireysel kredi isteyen herkes şubeye gitmeden kredi alabiliyor. Belge ve kişisel bilgi ibrazından fotoğraf çekimine, imzadan kredi değerlendirmesine kadar tüm süreçler Kredi Makinesi’nde tamamlanıyor.

Yıl sonuna kadar 10 adete ulaşacak olan Kredi Makinesi sayısının önümüzdeki 2 yıl içinde 100 adet olması hedefleniyor. Kredi Makinesi önümüzdeki aylarda alışveriş merkezleri, havalimanları, Akbank Kredi Ekspres Şubeleri ve Akbank’ın geniş ağa sahip iş ortaklarının mağazaları gibi noktalarda yer alması planlanıyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Standart bir kredi prosedüründe banka şubesine bizzat gidilmesi, gelir belgesi, kimlik fotokopisi, ikamet belgesi gibi evrakın hazırlanarak form doldurulması gerekiyor. Başvurunun değerlendirme sonucu birkaç gün sonra başvuru sahibine bildiriliyor ve kredinin alınması için tekrar şubeye gidiliyor. Kredi Makinesi, tüm bu aşamaları ortadan kaldırıyor.

* Başvuru bilgileri ve alınmak istenen kredi miktarı Kredi Makinesi’nin üzerindeki klavye veya telefon ahizesi yardımıyla giriliyor.
* Her bir işlem adımında ekrandaki MİY başvuru sahibini yönlendiriyor ve işlemini kısa sürede ve kolayca yapmasına yardımcı oluyor
* Kredi Makinesi fotoğrafı çekiyor
* Kimliğin görüntüsünü kaydediyor
* İmza paneli vasıtasıyla imza alıyor
* Kredi değerlendirmesini yapıyor
* Başvuru uygun bulunduğunda sms’le bilgilendiriyor
* Bireysel kredi sözleşmesi Kredi Makinesi’nden basılıyor, imzaladıktan sonra tekrar Kredi Makinesi’ne veriliyor
* Kredi Makinesi’nden “Tüketici Kredisi Kartı” alınıp, kredi istenen Akbank ATM ya da BTM’sinden çekilebiliyor

Taraftar PC
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın taraftarları, özel olarak tasarlanan Taraftar PC’ler, taraftarlara, teknolojiyi de takımlarının renkleriyle yaşama olanağı sunuyor. Microsoft’un işletim sistemi Windows Vista Home Premium ve Intel’in yeni nesil çok çekirdekli işlemcileri ile Türkiye’nin üç büyük takımına gönül veren taraftarlar bilgisayarlarını takımlarının renklerinde kullanma şansına sahip oluyor.

Mayıs 2007 – Temmuz 2008 tarihleri arasında satışa sunulan ve Microsoft, Intel, Vestel ve Crea’nın ortak projesi olan Taraftar PC’lerin içinde, ayrıca her takım için özel olarak hazırlanmış Windows Vista ile çalışan programlar, ekran koruyucular ve masaüstü görüntüler de bulunuyor.

Sony Vaio
Sony’nin en küçük bilgisayar modelleri serisi Sony VAIO UX modelleri CeBIT fuarında İstanbul Bilişim standında kullanıcıların beğenisine sunuluyor.
– 450 gram ağırlığında, Microsoft XP Profesyonel işletim sistemine ve hızlı işlem ve uzun pil ömrü için Intel Core Solo Ultra Düşük Voltajlı CPU’ya sahip.XBRITE teknolojili 4.5 inç genişliğinde SVGA ekran mevcut. Ayrıca stylus kalemi, WWAN, LAN ve Bluetooth teknolojileri, video konferans sağlamak için önde, fotoğraf çekmek için arkada olmak üzere 2 adet kamera bulunuyor.UX’daki parmak izi sensörü sayesinde, şifre hatırlama dönemi sona eriyor. G-Sensor şok koruma sayesinde ise sabit diskiniz korunuyor, veri kaybı engellenmiş oluyor

Yurtdışı internet 140 Gbps’a çıkıyor
Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany toplantıda halen 70Gbps dolayında olan Türk Telekom’un yurtdışı çıkış hatlarının kasım ayı sonuna kadar ikiye katlanarak 140 Gbps hıza ulaşacağını 2008 yılında sürecek olan yatırımlarla da kapasitenin 200 Gbps hıza ulaşacağını söyledi.

Türk Telekom yetkilileri ankesörlü telefonların da internete erişmesini sağlayacak, yeni nesil ankesörlü telefonların da hizmete girmeye başladığını ilk etapta yıl sonuna kadar 1.000 internet erişimli ankesörlü telefonun Türkiye’nin çeşitli noktalarında hizmete gireceğini söyledi. Bu telefonlarda görüntülü konuşma özelliği de bulunuyor.

SIM Kkartlı Notebooklar
Yeni piyasaya sürülecek olan bu dizüstü bilgisayarlar ile, içinde bulunan Turkcell SIM kart sayesinde ayrı bir cihaza ihtiyaç duyulmadan internete bağlanabilmek mümkün oluyor.

3G teknolojisi hayata geçene kadar EDGE hızında internet erişimini destekleyecek bu bilgisayarlar, 3G teknolojisi geldiğinde 20 kat daha hızlı veri alış verişi olanağı da sunulacak.

Bilgisayarların üretimi ve satış kurgularının netleşmesinin ardından SIM kartlı bilgisayarlar, bu yıl içinde satışa hazır hale gelecek. SIM kartlı Notebook’larda “Powered by Turkcell” logosu yer alacak.
Vestel’in 13.3 ve 15.4 olmak üzere 2, HP’nin ise 14.1 olmak üzere 1 ürünü fuarda sergileniyor.

General Mobile’in G777 cep telefonu
General Mobile’in G777 cep telefonu, çift SIM kartı desteklemesinin yanında standart olarak gelen video gözlükleri sayesinde cep telefonunda sinema keyfi yaşatıyor. Video çıkışına takılan gözlükler, sanki 3 metre mesafeden sinema ekranına bakıyormuş hissi uyandırıyor.
telefon çalındığında başkasının kullanmasına izin vermiyor. Mobil izleyici özelliği tarafından sağlanan bu özellik, telefon çalınıp başka kart takıldığında; önceden belirlenmiş bir numaraya mesaj göndererek durumu, ürünün sahibine bildirerek, telefonu kilitliyor.
2.4 inç genişliğinde ekrana sahip olan G77’de, 3.0 megapiksel kamera, webcam, bluetooth, GPRS özellikleri de bulunuyor. 95 gr ağırlığında olan ürünün boyutları ise 110x51x14 mm.

Kaynak:
http://haber.mynet.com/category/?type=technology&date=05Ekim2007

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

  • Benzer Yazı Bulunamadı.

Yoruma Kapali

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi