08 Tem
2008

Turkiyef1.com sitenindeki bir haber dikkatimi çekti. Sitemde de yoğun olarak bana gelen sorulardan bazılarının cevabının bu yazıda yer alıyordu. Türkiye’de meslek olarak kabul görmeyen, daha çok hobi amaçlı yapılan, zengin sporu olarakta (bir nebze olsun doğruuk payı var. Para olmadan olmuyor.) bilinen motorsporlarına, profesyoneller tarafından açılmış Motorsports Academy çatısı altında istediğiniz eğitimleri alarak Yarış Pilotu, CoPilot olabileceksiniz.

– Coca-Cola Zero ana sponsorluğunda, Formula 3, Ralli, Touring car (pist),Off road, Motosiklet ve Porsche eğitimlerini birarada bulunduran ve tüm eğitmenleri Türkiye Şampiyonlarından oluşan Türkiye’nin İlk ve Tek yarış okulu açılmış. ‘Motorsports Academy’ aynı zamanda, verilecek eğitimlerin sonunda seçilecek en başarılı pilot adaylarını Türkiye Şampiyonalarında ücretsiz yarıştıracak olmasıda ayrı bir güzellik.

Motorsports Academy’nin eğitmen kadrosu,

İskender Atakan (Türkiye Ralli Şampiyonu)
Süleyman Memnun (Balkan Şampiyonu, Türkiye Motosiklet Şampiyonu)
Ercan Kazaz (Türkiye Ralli Şampiyonu, Türkiye Pist Şampiyonu)
İbrahim Okyay (Türkiye Pist Şampiyonu, WTCC’de yarışan ilk ve tek Türk pilotu, Cumhuriyet Rallisi Şampiyonu)
Mehmet Becce (Türkiye Off-Road Şampiyonu)
Can Artam (Formula-1’e giden son adım olan GP2’de yarışan ilk Türk pilotu)
Erkan Bodur (Türkiye Ralli Şampiyonu (Co-Pilot))
Orhan Çelen (Türkiye Ralli Şampiyonası Birincilikleri)
Atıl Atılgan (Türkiye Ralli Şampiyonası Birincilikleri)
Özden Yılmaz (Türkiye Ralli Şampiyonası Birincilikleri)
Mehmet Kasap (Türkiye Formula-3 Şampiyonu)
ve…
Ertan Nacaroğlu (Türkiye Formula-3 Şampiyonu ve Rekortmeni, Türkiye Pist Şampiyonası 1600 Kategorisi Şampiyonu, Türkiye Ralli Şampiyonası Podyum Dereceleri, Türkiye Off-Road Şampiyonası Podyum Derecesi)

– Kendi ağızlarından Biz Kimiz?
GERÇEK ADRENALİN, SIFIR LİMİT!

– Motorsporlarına tutkuyla bakan yeni yeteneklere bilgi ve tecrübelerini aktarmayı amaç edinmiş Türkiye’nin Şampiyon Pilotları, Ertan Nacaroğlu yönetimindeki Team Active çatısı altında kendilerine rakip yeni şampiyonlar yetiştiriyor! İster profesyonel yarışçı kariyerinize ilk adımınızı atın, ister hayatınızın deneyimini yaşayarak, trafikte size yardımcı olacak ileri sürüş tekniklerini öğrenin. Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 1500 kişiye eğitim veren takımımız, bünyesinde açtığı Motorsports Academy ile bu kez 6 kategoride siz hız tutkunlarını eğiterek, yeni şampiyonlar yetiştirecek.. Motorsports Pilot, Ralli Pilot, Off-road Champion ve Moto Champion eğitimlerini tamamlamış ve bu kategorilerde Motorsports Academy Eğitmenleri puanlamasıyla en başarılı olacak toplam 4 kişi ücretsiz yarışacak.

TEAM ACTIVE KİMDİR?

Türkiye’nin Formula 3, Ralli ve Pist Şampiyonlarından Ertan Nacaroğlu direktörlüğünde 2002 yılında kurulan Team Active, bünyesinde Motorsporları Eğitimi veren bir Yarış Okulu ile Rally, Touring Car (Pist) ve Formula 3 yarışlarına pilot yetiştiren, onlara otomobillerin yanı sıra tüm mekanik ve teknik desteği sağlayan sistemi bulunduran Otomobil Sporları Takımıdır.
Amacı Otomobil Sporlarına geleceğin şampiyon pilot ve co-pilotları yetiştirmek ve dünya şampiyonalarında yarışacak Türk pilotları için gerekli altyapıyı hazırlamak olan Team Active, profesyonel bir anlayışla yapılandı. Oncelik musteri tatmini olmak uzere, calisanlarin is tatmini, orgutsel bilgi isleme, guncel bilgi teknolojisinin takibi, ‘kalite’, ‘yaraticilik’ ve ‘yenilikcilik’ kavramlari Team Active vizyonunun temel ogeleridir.

TEORİK EĞİTİMLER
Motorsports Academy Garajı: Atatürk Oto San. Sit. 2.Kisim, 34. Sk. No. 1406 Maslak-İstanbul
Tel: 0212 285 91 94
Fax: 0212 285 92 49

PRATİK EĞİTİMLER
Atatürk Olimpiyat Stadı: Ikitelli- Istanbul
Izmit Körfez Pisti: Güney Mah. Fenergölü Mevkii Tütünçiftligi Körfez – Izmit

– Teorik derslerin ve seminerlerin yanı sıra her kategoride yarış araçları ile pratik eğitimler veriliyor. Her bir eğitim, Rookie, Pilot, Racer ve Champion olmak üzere dört farklı seviyeyi içeriyor. Eğitimler, bilgisi ve tecrübesi ne olursa olsun her kesime hitap ediyor.

– Eğitimlerde, temel olarak, otomobil sporunun sadece hızlı otomobil kullanmak anlamına gelmediği vurgulanıyor. Yarış kuralları, yarış araçları ve sınıflandırılması, asfalt, ıslak asfalt, toprak, çamur ve kar gibi farklı zeminlerde doğru sürüş teknikleri, yarış kategorileri, viraj alma teknikleri, sürücünün ve otomobilin limitleri, yol notu çıkarma ve okuma, pilot psikolojisi ve yarış ekipmanları gibi konuların yanı sıra her kategoride ileri sürüş teknikleri de işleniyor. Akademide başarılı bulunan pilotlar Türkiye şampiyonalarında yarışma hakkını da kazanıyor.

Başvuru ve Bilgi Adresi: http://www.motorsporlariakademi.com
Motorsports Academy Garajı: Atatürk Oto San. Sit. 2.Kisim, 34. Sk. No. 1406 Maslak-İstanbul
Tel: 0212 285 91 94
Fax: 0212 285 92 49
E-Mail: [email protected]

Güncelleme: 11 Ağustos 2010

– 11 Ağustos 2010 itibariyle belirtilen websitesi http://www.motorsporlariakademi.com içeriğine ulaşılamamaktadır. Ayrıca şu an okuduğunuz yazı bir tanıtım yazısıdır. Otomot.NET sitesinin yazıda geçen siteyle hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Burada yazacağınız yorumlarda istediğiniz isteklerin cevaplanması mümkün değildir. Bu nedenle yukarıda verilen sitenin Başvuru ve Bilgi Adreslerine giderek bizzat bilgi almanız gerekmektedir.

Kaynak:
http://www.turkiyef1.com/newsfull.asp?id=12490
http://www.motorsporlariakademi.com

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi