29 Eki
2010

– Auto Show 2010 artık yeter yani son başlıklı yazısı. Bu bölümde ilginç detaylar ve Puzzle ismiyle çektiğimiz o mükemmel fotoğrafları irdeleyeceğiz. Fotoğraflarda kafanız karışabilir yok bu kadar olmaz diyebilirsiniz ama emin olun o yorgunlukla çekilen fotoğrafları birer anı olarak saklayacağım. 🙂 Bu fotoğrafları çeken arkadaşımızıda yakından tanıma fırsatı bulacağız. Ben daha önceden bu gibi konularda tecrübeli olduğum için önlemimi VIP günü istediğim fotoğrafları çekerek almıştım zaten.

Auto Show Günlüğü

– 28 ve 29 Ekim’de İstanbulda olacağım ve bu 2 günü 2 yazı ile sitemde yayınlayacağım.

  1. Auto Show İstanbul 2010
  2. 28 Ekim 2010 – Basın Günü yada VIP davetleri
  3. 29 Ekim 2010 – Fuarın açılışı ve tüm standların ziyaret edilmesi
  4. Auto Show 2010 Puzzle Köşesi (Şu an bu yazıyı okumaktasınız.)

– Biri fotoğraf çekiyorsa mutlaka o kişinin hiç kendine ait fotoğrafları olamaz. Bir kişi fotoğraf makinasını başkasına verdiğinde ise mutlaka önceden elinde önceden çekmiş olduğu fotoğraf olması gereklidir. Bunlar örneğin önemli bir konferans, etkinlik, organizsyon ve davet olabilir. Bu davete katılıp sadece başkalarının fotoğraflarını çekmek istemezsiniz. Ya kendiniz birinden rica edersiniz yada yanınızda bir arkadaşınızı davet edersiniz. Bu sayede arkadaşınızda olaya dahil olmuş olur. Ama herkes aynı şekilde fotoğraf çekecek diye bir kural yok. Birinin çektiği fotoğrafı diğeri beğenmeyebilir bu çok normal bir durum. Ama işin içinde detay fotoğrafı çektim, bunlar tamamdır diyen bir arkadaşınız var ise yandınız demektir.

– Aşağıdaki fotoğrafları incelediğinizde göreceğiniz detayları ben bir liste yapmak istedim. Buyrun bakalım siz bu detay fotoğraflarını ve çekiliş amaçlarını beğenecek misiniz?

  1. Araçların sadece belirli bölgelerinin çıkması. Aracın markası, modeli hatta ve hatta ön ve arka bölümleride kesilerek çekilmiş resimlerde detay foto demek tam bir yanlışlıktır.
  2. Aracın ön, arka ve iç mekanının fotolarını çekmeyi severiz. Ama detay çalışan bir arkadaşınız var ise fotoğraf makinasını iç mekanda çekim yapıyorsa gaz pedalını detay foto olarak çekebilir. Dikkat etmek gerekiyor.
  3. Araçların ön bölümleri kadar arka bölümleride fotoğraflanır ama arka bölümleri komple aacıda içine alacak şekilde pozlanır. Biri çıkıp egsoz borusunu, amörtisörleri çekerse tüm işler karışır.
  4. Sol yan görünüşte çekilebilir ama aracın çamurluklarının iç döşemesi çekilmez bildiğim kadarıyla. çamurluğuna bakıp hangi marka-model diye ayrım yapamayız değil mi?
  5. Klasik otomobilleri fotoğraflıyorsunuz. Bu araçların en güzel fotoları uzaktan çekilmiş olanlarıdır. yakın çekerseniz kir – toz – pas her türlü lekesi ortaya çıkar. Ama detaylara önem veren bir arkadaş gider aracın tamponundaki kireçlenmiş bölümü çeker.
  6. Alfa Romeo Giulietta resmine bakın. Bu araç gerçekten güzel bir dış görünüme ve bir o kadar da güzel bir iç mekana sahip ama çekilen fotoğrafta araç resmen miğde bulandırıyor.
  7. Maserati asil bir marka ve çekilen fotoğraftada görüldüğü gibi araç önplanda değil standın basamakları ön plana çıkmış.
  8. Odaklamada sorunlar olabilir. Araçamı odaklayayım yoksa hostesemi karmaşasında eliniz titrer ve bulanık bir fotoğrafa sahip olabilirsiniz.
  9. Yoğun olarak zemin çekimlerine yer vermiş arkadaşım. Aracın tampon, egsoz ve susturucuna kadar görebiliyoruz. Biraz daha aşağı inse neler olur bilemem.
  10. Citroen C-Zero stadnına hostes çıkmaya çalışıyor. Evet görüldüğü gibi her detayı yakalayan arakdaşım bu detayıda kaçırmamış.
  11. Geldik Toyota standına ama fotoğraflarda araçlardan çok 2 kişi aracın önünden yürürken çekilmiş, bir çocuk fotoğraf makinasına bakıyor. Acaba kim bunlar?
  12. Nissan standındayız Juke çok popüler. Stand hınca hınç dolu. Fotoğraf olarak kalabaık insan topluluğunu çekebilirsiniz değiil mi? Ama asla otomobil fuarında olduğunuzu unutmayınız.
  13. En çok güldüğüm fotoğraf. Hyundai iX20 aracının bir kısmının olduğu pardon aracın belli bir detay kısmının olduğu fotoğrafta hostes ile bir amcamız sohbet ediyor. Artık sohbet ne noktaya vardıysa hostes ağzını açmış, amcamızda dişçi herhalde kontrol ediyor. Bir fotoğrafta 2 detay. Bravoo
  14. Yine Hyundai standındayız bu sefer aracımız Genesis modeli ama fotoğrafta odaklanmış yer araç değil. Hostesin etrafını sarmışlar hosteste arabaya yaslanmış kurtulmayı bekliyor.
  15. Peugeot 200.yaşını kutladı Autoshow’da. Kimse o bölüme bakmazken biz fotoğraflayalım dedik. Ama olmadı. Biz bile anlayamadık.
  16. Mesela bazen eliniz titrer makina tavana doğru yönelir ve o anda bir flaş çakar. İşte Autoshow’un tavanı ve konstrüksüyon şekli.
  17. Ssayyong standında araçlar yerine temizlikçi abinin fotosu bence çok güzel bir detay. Fuarda temizliğe ne kadar önem verildiğini gösteriyor.
  18. Esas bomba Ford standında. Araçların ön tampondan çekilmiş fotoğraflarında nedense detay noktası elektrik bağlantı noktası olmuş. Her fotoğrafta araç değil converter kutusu ön planda görünüyor. Ford yetkilileri belliki arkadaşımın geleceğinden haberleri olmamış ve yeterince iç tarafa kutuları itememişer.
  19. Ben pek kaput içi fotoğrafı sevmem ama Kaput fotoğraflarında motor bölmesi çekilir. Ama ben şu ana kadar hiçkimse de kaputun ses yalıtım malzemesini çekeni görmemiştim. Aşağıdaki fotolardan bakabilirsiniz. Seat’ın kapt yalıtım malzemesi.
  20. Seat o gün bir kupa getirmiş. Kupayı çekersiniz. Fotoğrafın merkezine kupayı alırsınız değil mi? Hayır kupanın durduğu siyah kutuyu almalısınız.
  21. Ahaaa en sevdiğim fotoğraf geldi. VW standındayız ve Yeni Jetta lanse edilmiş. Hergün yolda gördüğümüz jetta insan akınına uğramış. Sanki ön koltuğu 3 kişilik yapmışlar gibi insanlar sırasını beklemeden aracın ön koltuğa oturmak için birbirine yapışmış durumda.

– Sonuç olarak bu tarz çekilmiş 300 kare fotoğraf var elimde. İçlerinden en dişe değerleri yukarıda listeledim. Siz siz olun böyle bir durumda ilk önce kendinizi güvenceye alın daha sonra yanınızda kesinlikle çift fotoğraf makinası bulundurmayı unutmayın. 🙂 Şaka bir yana İstanbul Auto Show’a o kadar yolu o yağmur ve fırtınada gelen, tek bir telefon ile beni kırmayan Emre‘ye teşekkürlerimi gönderiyorum. Bi daha ki sefere sana fotoğraf makinası getirirsen iki olsun. 🙂

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

2 Yorum - Auto Show 2010 Puzzle ShowYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi