18 Ağu
2008

Temsa Global Adapazarı Kamyon, Treyler ve Üst yapı Üretim Üssü açılış töreni 18 Ağustos 2008, Pazartesi günü Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Güler Sabancı’nın katılımı ile gerçekleşti. Davetliydim ama İzmirde bulunmam ve o tarihlerde o şehirde bulunmamın mümkün olmadığı için açılışa katıladım. Basın bülteni ve gelen fotoğraflarıyla birlikte bu açılışı ve Üretim üssünün ülkemize yarar getirmesi dileklerimi iletiyorum.

Temsa Global kaynağını Türkiye’den alıyor, dünyayı hedefliyor

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı:
“Temsa Global’den bir üretim üssü daha…”

“Tüm Temsa Global ekibine ülkem adına teşekkür ediyorum.”

Temsa Global AŞ, kamyon, treyler ve üst yapı üretimi yapacağı Adapazarı fabrikasından, başta İpek Yolu ülkeleri olmak üzere dünyaya kamyon ihracatı yapmayı hedefliyor.

Temsa Global AŞ, Türkiye ve uluslararası pazarlardaki gelişme hedeflerine paralel olarak üretim yapılanmasının en son adımını Adapazarı fabrikası ile attı. Temsa Global AŞ, Adana tesisini otobüs ile midibüs üretimine ayırarak, kamyon üretimi için Sabancı Holding’in Adapazarı’ndaki tesisini kendisine merkez olarak seçti. Adana’da üretilmekte olan Mitsubishi Fuso Canter hafif kamyonu buraya taşıyarak üretime başlayan Temsa Global, 18 Ağustos 2008 tarihinde fabrikanın resmi açılışını yaptı. Bu fabrika ile kamyon, treyler ve üst yapı üretimine odaklanılacak.

Fabrikanın resmi açılışına; Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan, Sakarya Valisi Hüseyin Atak ve geniş bir davetli topluluğu katıldı.

Güler Sabancı’dan Temsa Global ekibine teşekkür
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı törende yaptığı konuşmada Temsa Global’in Adapazarı’ndaki bu yatırımı gerçekleştiren tüm ekibine ülke adına teşekkür ederek “Böylece bu yatırımla Temsa Global bir üretim üssünü daha hayata geçirdi” dedi.
Adapazarı fabrikasının açılış töreninde konuşma yapan Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan, üretim kabiliyeti yüksek, teknolojisi ve markası çok olan ülkelerin gücüne vurgu yaparak şunları söyledi: “Kendi teknolojimiz ve kendi markamız ile ürettiğimiz araçları önce ihraç ettik, daha sonra yurt dışında üretime yöneldik. Mısır’da ikinci fabrikamızı açtık. Şimdi de bir yıl içinde üçüncü fabrikamızı Adapazarı’nda açıyoruz.” Mehmet Buldurgan, Adapazarı fabrikasının beş yıllık bir plan çerçevesinde hafif ve ağır kamyon, treyler ve üst yapı üretim üssü olacağını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Gücümüzü ve kaynağımızı Türkiye’den alıyoruz. Dünya pazarlarını hedefliyoruz.”

Yıllık 7.500 üretim adediyle yüzde 57 pazar payına sahip Fuso Canter’in üretimi Adapazarı tesisinde yapılacak. Temsa Global Adapazarı’nda üreteceği kamyonları Türkiye pazarının yanı sıra İpek Yolu olarak bilinen rotadaki ülkelere de satacak. Mitsubishi Fuso’nun Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan Distribütörlüklerini almış olan Temsa Global Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan distribütörlükleri için de Mitsubishi Fuso ile görüşmeye devam ediyor.

Temsa Global, hafif kamyon kapasitesini artırmanın yanı sıra ağır kamyon pazarını da analiz ediyor. Adapazarı fabrikasında üretilen diğer iki ürün ise treyler ve üst yapı olacak. İlk etapta treyler deneme üretimine başlayan Temsa Global A.Ş., 2009 yılı başında seri üretime geçecek. Adapazarı fabrikasında üretilecek olan üst yapılar ise, ticari araç müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanacak.

131.000 metrekare üzerine kurulu Adapazarı fabrikasında 32.000 metrekare kapalı alan bulunuyor.

Basın Bülteni
Bilgi için: Soylu ve Cengiz Danışmanlık
Figen Kol

Reklam Alanı

 

Benzer YazılarEtiketler

2 Yorum - Temsa Global Adapazarı Fabrika AçılışıYorum Yaz / Geribildirimde bulun

Reklamlar / Reklam Bilgi

Facebook / Aramıza katıl

Otomot Ağ / Hakkında

 

© 2010 Otomot.NET - Otomobil ve Motosiklet

14 Aralık 2006 tarihinden beri yayındayız. Site Haritası

OtomotWeb Teması Uretgec.com - Tasarım Ofisi